Çin ve Brezilya'dan ortak demiryolu projesi

G-20 Zirvesi’ne katılan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Brezilya Devlet Başkanı Rousseff Brezliya yüksek hızlı tren projesini konuştu.

Çin ve Brezilya'dan ortak demiryolu projesi
Çin ve Brezilya'dan ortak demiryolu projesi
GİRİŞ 17.11.2014 19:27 GÜNCELLEME 17.11.2014 19:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Brisbane kentinde dün sona eren G-20 Zirvesi’ne katılan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff zirve kapsamında bir araya geldi. Xi, görüşmede iki ülke arasındaki demiryolu işbirliğinde erken ve kapsamlı gelişme çağrısı yaptı.

Xi, iki tarafın, ticaretin serbestleştirilmesine yardımcı olmak ve nakliye sistemi ve Brezilya'da yüksek hızlı tren demiryolu ağı oluşturmada önemli ilerleme elde etmek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Çin Cumhurbaşkanı ayrıca, Brezilya ve Peru’yu birbirine bağlayan bir kıtalar ötesi Güney Amerika demiryolunun önemini vurguladı.

Xi, gelecek yıl Pekin’de yapılacak ilk Çin-Latin Amerika Bakanlar toplantısına Brezilya’nın aktif katkı sağlamasını umduğunu kaydetti.

Rousseff ise Xi’nin tekliflerine büyük önem verdiklerini ve ülkesindeki yüksek hızlı tren projelerine Çin'in katılımını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Brezilya Devlet Başkanı, erken bir tarihte kıtalar ötesi Güney Amerika demiryolu için bir çalışma ekibi kurmayı arzuladığını ifade etti.

Rousseff ayrıca Brezilya’nın, petrol ve gaz, yeni enerji, uydu ile bilgi teknolojisi gibi alanlarda Çin ile işbirliğini geliştirmek istediğini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşın anlaşın, bir de bize bak. Yok Esed şeytan yok İşid şeytan yok ÖSO şeytan yok kürtler şeytan yok Türkler şeytan yok ABD şeytan yok İsrail şeytan ... öyle işte çözemediğimiz sorunlar şeytan, kader kısmet diyip hala bakıyoruz. Allah'ım yarabbim. Sevgili yöneticiler ya gidin şu Orta Doğu'da arabuluculuk yapın herkes size silahları teslim etsin. Barışın gitsin yav! 100 yıldır ne çözüldü savaşla ki hala savaş sonucunu bekliyoruz.
    Cevapla