Almanya otobandan 500 milyon avro bekliyor

Alman otoyollarında yabancı araçlardan ücret uygulamasından yıllık 500 milyon Euro gelir elde edileceği belirtildi.

Almanya otobandan 500 milyon avro bekliyor
Almanya otobandan 500 milyon avro bekliyor
GİRİŞ 30.10.2014 19:26 GÜNCELLEME 30.10.2014 19:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlığın hazırladığı taslağa göre yabancı araçlardan bir yılda 500 milyon alınacak fakat aynı şekilde 200 milyon Euro’ya yakın yıllık masraf yapılacak. 

Avrupa Birliği hukukuyla uyumlu olması için otobanları kullanan Alman sürücülerden de ücret alınacak. Buradan da tahminen yıllık 3 milyar Euro bekleniyor. Fakat Almanya’da ikamet eden sürücülerden alınan paralar araç vergisinden düşüleceği için gelir olarak kaydedilmeyecek. 

Almanya’daki sürücülerin 130 Euro karşılığında yıllık otoban geçiş vinyeti almaları gerekecek. Yabancı sürüler de on günlük, iki aylık veya yıllık vinyet alacaklar. Vinyetler internet, otoyol işletme merkezleri ve benzin istasyonlarından temin edilebilecek. 

Taslağa göre yasa 2015 yılında yasa çıkarılacak ve teknik alt yapısı hazırlanacak. 2016 yılında da uygulamaya geçilecek. Bakanlık otoban geçiş ücretinden gelecek gelirin ulaştırma altyapısında kullanılacağı belirtildi. 

Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü ADAC’ın hesaplarına göre otobanlardan yıllık 260 milyon Euro gelir elde edilebilecek. ADAC, bu gelirinde personel ve işletme masraflarına gideceği ifade ediliyor. ADAC’a göre otoban ücreti günümüzün modern Avrupa’sına uymuyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Mithat Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın Avro yu terkedeceği ve kendi dijital parasını kullanacağı doğru mu ? Deutsche eMark adıyla piyasaya çıkması beklenen bu para birimi karşısında Avrupa Merkez Bankası ne gibi önlemler alacak ?
    Cevapla