İran'daki fuara Avrupalı firmalar akın etti

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen hayvancılık, et ve süt ürünleri fuarında, çoğunluğu Batılı 400'den fazla şirket yer aldı.

İran'daki fuara Avrupalı firmalar akın etti
İran'daki fuara Avrupalı firmalar akın etti
GİRİŞ 26.10.2014 23:18 GÜNCELLEME 27.10.2014 10:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Tarım Bakanı Mahmud Hücceti, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, İran'ın et ve süt ürünleri üretiminde uluslararası standartları yakaladığını ve dünya pazarıyla da iyi ilişkiler kurduğunu belirtti.

-"İran üzerinden Rusya ambargosunu delme planı"-

Uzmanlar, Batılı şirketlerin fuara geniş katılımını, "Ukrayna krizi nedeniyle Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımları İran üzerinden aşma girişimi" olarak nitelendiriliyor.

AB ambargosunun ardından Batılı firmaların İran üzerinden Rusya piyasasına girme yolunu aradıklarını belirten uzmanlar, Batılı şirketlerin yoğun ilgisinin arkasında söz konusu arayışın olduğunu savunuyor.

Uzmanlar, şirketlerin Rusya piyasasını kaybetmek istemedikleri gibi düzenlenen fuarı, İran piyasasına girmek için "uygun fırsat" olarak gördüklerini de ifade ediyor.

Başkent Tahran'daki Uluslararası Fuar Merkezi'nde 25 bin metrekarelik alanda kurulan fuar, çarşamba gününe kadar ziyaretçilerine açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaliniyorsunuz, Amac Rusya ambargosunu, iran uzerinden delmek degildir. Amac Turkiyenin gelismesinin onlenmesidir? Turkiyenin yapmasi gereken sey, kritik ekonomik, sosyolojik ve diger alanlardaki verilerini yayinlamamasidir, veya kontrollu yayinlamasidir. Hedef tabiki olur, Ama hedefleri kucuk goster ve herzaman % 20-30 gec farketmez. Onemli olan turkiyenin uzun vadedeki hedefleridir. Butun oyunlarin hepsi Turkiye aleyhi icindir. Onlara gore Batiya en buyuk engel Turkiyedir. Iran kapalidir, Ama Turkiye acik ve Orta dogu cografyasi ve bircok ulkeye, model ve ornektir.
    Cevapla