Moody's Mısır'ın kredi notunu değiştirdi

Moody's, Mısır'ın not görünümünü "negatif"ten "durağana" çevirdi ve "Caa1" olan kredi notunu teyit etti.

Moody's Mısır'ın kredi notunu değiştirdi
Moody's Mısır'ın kredi notunu değiştirdi
GİRİŞ 20.10.2014 11:12 GÜNCELLEME 20.10.2014 11:12

Moody's açıklamasında, karara gerekçe olarak politik ve güvenlik konusundaki istikrar, mali konsolidasyon konusunda hükümet girişimleri, büyümede toparlanma işaretleri, makroekonomik istikrarda gelişme ve dışarıdan gelen güçlü desteğin etkili olması gösterildi.

Açıklamada ayrıca, Mısır'ın "Caa1" notunun değişmemesinde, yüksek mali açıklar, yüksek kamu borcu, çok büyük mali borçlanma ihtiyacı ve ekonomik büyümeyi engelleyici zorlukların sürmesinin etkili olduğu ifade edildi.

Sınırlı kalan kamu yatırımları için tekrarlanan yüksek oranda hükümet harcamalarının göze çarptığı aktarılan açıklamada, "Notun 'negatif'ten 'durağan'a çevrilmesinde, kredi notuna ilişkin aşağı yönlü riskleri azaltan bir yıldan fazla süredir devam eden gelişmeler üzerine inşa edilen ekonomik ortam ve mali iyileşmelere ilişkin beklentilerimiz de etkili oldu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mısır'ın kredi notunun teyit edilmesine yönelik, ülkenin kamu finansmanının çok zayıf ve zorlu olduğu belirtilirken, bütçe açığının GSYH'nin yüzde 10'undan fazla arttığına işaret edildi.