'Bir ülke daha iflasın eşiğinde' iddiası

Kremlin Danışmanı Sergey Glazyev, Ukrayna ekonomisinin iflasın eşiğinde olduğunu açıkladı.

'Bir ülke daha iflasın eşiğinde' iddiası
'Bir ülke daha iflasın eşiğinde' iddiası
GİRİŞ 09.10.2014 13:13 GÜNCELLEME 09.10.2014 13:13

Glazyev, sürecin devam etmesi durumunda yüzde 50 küçüleceğini ve yeniden istikrarın sağlanması için de 300 milyar dolara ihtiyaç olacağını söyledi.

Kremlin Danışmanı Sergey Glazyev'den Ukrayna ile ilgili şok açıklama geldi. Moskova’da düzenlenen 'Avrasya Ekonomik Entegrasyonu' konferansından konuşan Glazyev "Maalesef Ukrayna ekonomik yıkım sürecine girdi. 2014 başında Avrasya Ekonomi Bankası’nın hesabına göre ülkenin normalleşmesi için 55 milyar dolara ihtiyaç vardı. Uluslararası kuruluşların önerdiği rakamlar açığın kapatılmasında çok küçük kalıyor” dedi.

Son dönemde yaşananların ardından ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 15 küçüldüğünü, en az 100-120 milyar dolarlık açık oluştuğunu kaydeden Glazyev “Eğer Ukrayna burada durmasını başaramazsa, yatırımların durması ile iflasın eşiğine gelecek. Küçülme yüzde 50’leri bulacak. O zaman çözüm için uluslar arası programın en az 300 milyardolar ayırması gerekecek” uyarısında bulundu.

Ukrayna’nın, IMF’nin bu açığı kapatmasını beklememesi gerektiğini hatırlatan Glazyev “Bizim tahminlerimize göre IMF sadece borcunu finanse etmek için yeni krediler verebilir” dedi.