Almanya'daki grev demiryolu ulaşımını felç etti

Alman GDL dün akşam startını verdiği grev, demiryolu ulaşımını gece boyunca felç etti, gündüz tren seferlerinde yoğun gecikmelere yol açtı.

Almanya'daki grev demiryolu ulaşımını felç etti
Almanya'daki grev demiryolu ulaşımını felç etti
GİRİŞ 08.10.2014 19:27 GÜNCELLEME 08.10.2014 19:27

Deutsche Bahn (DB) ile görüşmelerden sonuç alamayan GDL sendikasına bağlı makinistler dün gece iş bıraktı. Grev özellikle yerel tren seferlerini vurdu, yük trenleri, banliyö treni ve hızlı tren seferleri büyük oranda durdu. GDL sendikası sözcüsü grevin planlandığı gibi sabah 06:00’da sona erdiğini açıkladı. 

Ancak grevin etkileri öğle saatlerine kadar tren seferlerinde gecikmeler şeklinde yansıdı. GDL öncülüğünde yapılan grev; Köln, Berlin, Hamburg, Münih, Nürnberg ve Rhein-Main bölgesi gibi Almanya’nın çoğu bölgelerini kapsadı. Grevin ilk dalgası sona ermesine rağmen özellikle Berlin, Hamburg, Stuttgart ve Münih’te tren seferlerinde yoğun gecikmeler yaşanmaya devam etti.GDL, Deutsche Bahn’dan (DB) makinistlerin maaşlarına yüzde 5 civarında zam ve haftalık çalışma saatlerinin iki saat kadar kısaltılması gibi taleplerde bulunuyor. 

Söz konusu taleplerini DB’ye kabul ettiremeyen GDL sadece kendisine bağlı olan değil, tüm makinistleri greve katılmaya çağırmıştı. Yetkililer özellikle uzun mesafeli seferlerde sefer iptali ve gecikmelerin sürmesinin hesaba katılması gerektiğini bildiriyor.

KAYNAK: CİHAN