Türkiye tam 116 tane sipariş vermişti ama...

Türkiye’nin de ortağı olduğu F35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi’nin Danimarkalı tedarikçisinin teknolojisi çalındı.

Türkiye tam 116 tane sipariş vermişti ama...
Türkiye tam 116 tane sipariş vermişti ama...
GİRİŞ 29.09.2014 04:06 GÜNCELLEME 29.09.2014 10:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin de aralarında olduğu 9 ülkenin ortaklığında yapılan F35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi’nin F35 projesine parça üreten Danimarka’nın en büyük silah üreticisi Terma’nın tüm bilgileri hacklendi. 

ABD’nin liderliğini yürüttüğü, İngiltere, İtalya, Hollanda, Türkiye, Avustralya, Kanada, Danimarka ve Norveç’in ortakları arasında bulunduğu F35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi için çalışan Terma firmasının, F35’in uçak radarı  elektronik aksamları, makineli tüfek taşıyıcısı, yüksek teknoloji uçak iskeleti  paneli gibi parçaları tedarik ettiği bildirildi.

'ÇİN' KUŞKUSU

Siber Güvenlik Merkezi Başkanı Lund Sörensen, saldırının çok planlı ve  uzun süreli yürütüldüğünü açıkladı. Özel güvenlik firması Alienvault’a göre de kodlarından yola çıkılarak  söz konusu hackerların Çin Genelkurmayı ile ilişkili olduğu iddia edilirken Çin’in  Kopenhag Büyükelçiliğinin konuyla ilgili sorulara yanıt vermediği kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • adamlar 9 yıl önce Şikayet Et
    senin paranla uçak yapıyorlar sana satıyorlar.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    israil vatikan ingiltere abd başka yerde aramayın
    Cevapla
  • Huntürk 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim hackerler ne ise yariyor acaba onlar´da hacklesin bilgi calsin mesela rus S400 füzeleri dünya´nin en iyi füzeleri´dir hackleyip bilgileri calip bizde üretmeliyiz..
    Cevapla
  • Cengiz... 9 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız uşak...!!! (yani bu organizasyonda görevli olan hizmetli ) Dışarıda kimseyi aramamak lazımdır.. Türkiyenin güclendiğini ve gümbür gümbür grldiğini görüyorlar.... Kendi ihtiyaclarımızı üretmeliyiz. Eğer uçak yapamıyorsak. O zaman Türkiyenin 800bin km2 lık alanının her bölgesinden gerekirse aynı anda ateşlenen saatte 100 bin adet lazer güdümlü orta ve uzun menzilli füze üretmeliyiz. Menzili en az israil olmalı.( füze olmazsa gülle gndersek yeter...)
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes biliyordur o projenin kendisine katkısı olmaz ama ya tutarsa diye projeye dahil olmuşlar belkide rüşvet de denebilir.Bir halt olmaz zaten o proje amaç ve hedefler itibarı ile ölü doğmuştur bile bile işte:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle