Ve Rusya'ya kötü haber! Kritik uyarı yapıldı

Dünya Bankası, Rusya ekonomisinin önümüzdeki yıllarda durgunluğa gireceği uyarısı yaptı, 2014 büyüme beklentisini de aşağı çekti.

Ve Rusya'ya kötü haber! Kritik uyarı yapıldı
Ve Rusya'ya kötü haber! Kritik uyarı yapıldı
GİRİŞ 25.09.2014 04:15 GÜNCELLEME 25.09.2014 04:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna krizi nedeni ile ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde ağır etkileri olduğu ifade edilen açıklamada, yapısal reformların olmamasının orta vadede belirsizliği artırdığı ve tüketimin gerilemesine neden olduğu vurgulandı.

Batılı ülkelerin ek yaptırımları uygulamaya koymaması durumunda 2014 için yüzde 1,1 olan büyüme beklentisini yüzde 0,5’e çeken Dünya Bankası, 2015 için yüzde 1,2 olan büyüme öngörüsünü yüzde 0,3’e çekti. 

RUSYA TAM TERSİNİ DÜŞÜNÜYOR

Rusya Ekonomi Bakanlığı’na göre Rusya 2015’de yüzde 1,5 ve 2016’da da yüzde 2 büyüyecek.

Rusya’nın eğitim, rekabet ve mali istikrar gibi temel konulara orta vadede öncelik vermesi gerekiyor. Dünya Bankası’na göre 2013’te 63 milyar dolar olan sermaye çıkışı 2014’de 120 milyar doları bulacak. Dünya Bankası’na göre bu yıl yüzde 2’de kalan tüketici rakamlarındaki artış 2015’de yüzde 0,5’e düşecek. Dünya Bankası yüzde 7,5 olan enflasyon tahmini de bu yıl için yüzde 8’e yükseltti. Açıklamada Rusya’nın bütçe açığını kapatmada Ulusal Refah Fonu ve Rezerv Fonu’nun kullanmasının gelecek yıllar için risk oluşturduğu vurgulandı.

Rusya’nın mali politikaları da giderek daha fazla petrol gelirleri ve küresel petrol fiyatlarına bağımlı hale geliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA MUTLAKA : rusya mutlaka rusyada yatırım yapacak olan KOBİ lere çok iyi imkanlar sunmalı ! ! rusyanın yatırım ajansı kurarak dünyanın her yerindeki KOBİ lerle iletişime geçerek ve rusyadaki yatırım avantajlarını anlatarak rusyaya KOBİ yatırımlarını çoğaltmalı ! ! Rusyadaki KOBİ lerle dış ülkelerdeki kobilerin işbirliği ve ortaklık yapmasını saglayarak rusyadaki yatırımları artırmalı DAHA sonraki aşamadada KOBİ leri ihracata yönlendirmeli ! ! !
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ORTADOUĞU,yu kan gölüne çeviren ülkeler İNGİLTERE,AVRUPA ve para gücünü elinde bulunduran İSRAİLDİR, YENİ TÜRKİYE ile bağımsızlık zamanı FİLİSTİNE atılan bombalar aslında TÜRKİYE,YE atılıyor, CHP ve MHP,de İNGİLTEREYE taşeronluk yapıyor,, Oslo sızıntısı, 7 Şubat krizi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık gibi eylemlerin nedeni, TÜRKİYE'nin bölgede büyük oyunculara rağmen oyun kurması ve bunu genişletmesiydi! İran'la olan ticaret, HİNDİSTAN'ı da içine alan etkili bölge yaratma çabası ve RUSYA'yı da oyuna dahil etme başarısı BARONLARIN yüreğini ağızlarına getirdi! Bölgede geçerli para birimi LİRA olacak ve enerji dağıtımı TÜRKİYE üzerinden yapılacaktı! Bu, Kraliçe ve adamları için felaket demekti! Zaten ABD'deki bankaları da HALKBANK'ı en başından beri sevmiyor ve nefret ediyordu! Daha başka gerekçeler de altalta gelince tıpkı MISIR'da MURSİ'ye yapıldığı gibi ERDOĞAN'a da operasyon için eller birleştirildi !
    Cevapla