Fransa'da büyük grev

Fransa'da Air France grevi nedeni ile tarifeli uçuşlarının yüzde 60'ı yapılamıyor.

Fransa'da büyük grev
Fransa'da büyük grev
GİRİŞ 15.09.2014 12:12 GÜNCELLEME 15.09.2014 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France çalışanlarının bugün greve gitmesi nedeniyle uçuşların yarısından fazlası yapılamıyor.

Air France'dan yapılan açıklamada, pilotların bugün başlayan grevi nedeniyle şirketin tarifeli seferlerinin yüzde 60'ının iptal edildiği bildirildi.

Fransız havayolu şirketinin 65 binden fazla yolcusunun cep telefonuna bilgi mesajı yolladığı ve mağdur olan yolculara yardım etmesi için 7 bin ek çalışanı görevlendirdiği kaydedildi.

Bir hafta sürecek grevin Air France'a günlük maliyetinin ortalama 10-15 milyon avro olacağı tahmin ediliyor.

Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planı nedeniyle mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitme kararı almıştı.

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyor.

Air France, Transavia için Avrupa'da pilotlarla yerel kontratlarla çalışmayı öngörürken, Air France pilotları yapılacak değişiklikle eski haklarını kaybedip Transavia şirketinin koşulları ile çalışmaya zorlanacaklarını düşünüyor. Air France yönetimi ise pilotlarının gruba bağlı bu şirket için çalışmalarının söz konusu olmadığını belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    yeryüzünde pislik olan üç devletten ikincisi...iflas edip yok olmasını arzu ediyorum...
    Cevapla