İngiltere 1 trilyon sterlinden olabilir!

İngiltere, İskoçya'nın bağımsızlığını elde etmesi halinde 1 trilyon sterlin değerindeki petrolden olabilecek.

İngiltere 1 trilyon sterlinden olabilir!
İngiltere 1 trilyon sterlinden olabilir!
GİRİŞ 15.09.2014 16:15 GÜNCELLEME 15.09.2014 16:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış


İskoçya'nın bağımsızlık referandumuna günler kala olası bir ayrılığın, İngiltere'nin Kuzey Denizi yataklarından elde edilebilecek potansiyel 1 trilyon sterlin değerindeki geliri kaybetmesi riski endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

İskoçya'daki referanduma günler kala farklı şirketlerin yaptığı kamuoyu anketlerinin hemen hepsinin sonucunun birebirine çok yakın olması, İskoçya'nın bağımsızlığı halinde İngiltere'nin enerji geliri konusundaki endişesini artırıyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan enerji uzmanları da bu konuya dikkati çekiyor. Andrews Kurth enerji şirketi Dubai Ofisi Yönetici Ortağı ve Enerji Hukuku Uzmanı Hugh Fraser, İngiltere için Kuzey Denizi'ndeki petrol ve doğalgazın çok önemli olduğunu belirtti.

Bu zamana kadar 1970'li yıllardan beri Kuzey Denizi'ndeki petrol rezervlerinden 1,1 trilyon sterlin değerinde gelir elde edildiğini dile getiren Fraser, "Bunun yaklaşık 330 milyar sterlinlik kısmı sadece şirketlerden elde edilen vergilerden geldi. Son verilere göre bölgede hala yaklaşık 16,5 milyar varillik rezerv mevcut. Bunun bugünkü fiyatlardan karşılığı yaklaşık 1 trilyon sterlin. Bölgede 1 trilyon dolarlık daha gelir söz konusu" diye konuştu.

İskoçya'ya daha yakın bir bölgede yer alan Kuzey Denizi'nde petrol ve doğalgaz rezervlerinin aktif olduğunu vurgulayan Fraser, "rezervin bitmek üzere olduğu" yönündeki iddialara da karşı çıktı. Bazı enerji uzmanları ise Kuzey Denizi'nde 30-40 yıl boyunca çıkarılabilecek 15-24 milyar varil petrol rezervinin bulunduğunu tahmin ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • KAYA TRABZONLU 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın karıştıran sinsi ingiltere... hiç ortalıkta görünmeden işlerini yürütenler.. inşallah iskoçya örnekleri artar da hiç gün yüzü görmezsiniz artık. mazlum ülkelerde işlediğiniz günahlarınızın sayısı trilyonları geçti
    Cevapla
  • ucrun 9 yıl önce Şikayet Et
    böl parçala yönet gün gelecek inşallah onlar için bölün parçalan yönetil olacak...
    Cevapla
  • isa koç 9 yıl önce Şikayet Et
    Ageof empires oynarken oyuna başladığımda ilk önce komşu ülkelere saldırıp onlardaki altın ve taş rezervinden ne kadar araklayabilirsem araklardım sonra da onlarda işim bittiğinde kendi rezervlerime odaklanırdım. @olcay kardeş işte ingiltere yıllarca böyle ülkelerle oyun oynar gibi oynadı. Şimdi oyuncak olma sıra İnşallah onlara geldi.
    Cevapla
  • Hunter 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen büyüksün bu ingilizlerin dünyaya çektirdiklerini aynısını kendilerinede yaşattır yarabbim
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Divide& conquer mucidi, Şimdi ne oldi? Türlü hilelerle bölüp, dağıttığın ülkeleri-aileleri-hayatları düşün. Şimdi ağlama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle