Hollanda'dan Rusya'ya karşı domatesli eylem

Amsterdam'da 2 binden fazla kişi üreticilerin satamadığı 200 bin domatesi bir birlerine atarak, Rusya'nın ambargosunu protesto etti

Hollanda'dan Rusya'ya karşı domatesli eylem
Hollanda'dan Rusya'ya karşı domatesli eylem
GİRİŞ 14.09.2014 18:33 GÜNCELLEME 14.09.2014 18:33

Rusya'nın Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yönelik aldığı gıda ithalatından olumsuz etkilenen Hollandalı üreticiler, ambargoyu "domates savaşı" yaparak protesto etti.

Amsterdam'ın ünlü Dam Meydanı'nda bir araya gelen 2 binden fazla kişi, üreticilerin satamadığı yaklaşık 200 bin domatesi bir birlerine fırlattı.

İspanya'nın Bunol kasabasındaki geleneksel "domates savaşı"ndan esinlenerek gerçekleştirilen etkinliğe Hollandalıların yanı sıra çok sayıda turist de katıldı.

Belediyeden alınan özel izinle gerçekleşen etkinlik için Dam Meydanı'nda özel alan oluşturuldu. Çevre halkı, esnaf ve turistlerin olumsuz etkilenmemesi için "domates savaşı"nın yapıldığı alanın etrafı özel setlerle çevrilirken, katılımcılardan 15'er avro giriş ücreti alındı.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlikten sonra etrafın temizliğini "domates savaşı"na katılanlar yaparken, toplanan paranın ambargodan zarar gören üreticilere verileceği bildirildi.

Satış için uygun olmayan çürük domateslerin kullanıldığı etkinlikte, kamyonla getirilenler dışında başka domateslerin kullanılmasına izin verilmedi.

Rusya'nın Ukrayna krizinden dolayı AB ülkelerine yönelik aldığı gıda ithalatından etkilenen ülkeler arasında yer alan Hollanda'da üreticilerin ambargodan dolayı 2 milyar avroya yakın zarar etmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA