Pilot sendikasından Lufthansa'ya uyarı

Alman pilot sendikası Cockpit (VC), Lufthansa ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını açıklayarak yeni eylemler uyarısında bulundu.

Pilot sendikasından Lufthansa'ya uyarı
Pilot sendikasından Lufthansa'ya uyarı
GİRİŞ 23.08.2014 14:46 GÜNCELLEME 23.08.2014 14:46


Cockpit sendikası, yaptığı yazılı açıklamada, Lufthansa ile pilotların maaşlarına zam ve emekliliğe geçişte ara dönem düzenlemesi görüşmelerinden sonuç alınamadığını ve buna tepki olarak birtakım eylemlerin uygulamaya konulacağını bildirdi.

Açıklamada, "Lufthansa ve Cockpit, son aylarda arabulucu yoluyla şartların düzeltilmesi için görüşmeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki bu görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı" ifadesi kullanıldı.

Sendikanın bunun üzerine yeni eylemler belirlediği ve bundan sonra bunları uygulamaya başlayacağı vurgulanan açıklamada, eylemlerin tarihlerinin kamuoyuna önceden bildirileceği kaydedildi.

Ortaya çıkabilecek rahatsızlıklardan dolayı Lufthansa müşterilerinden özür dileyen sendika, Lufthansa yönetiminden olumlu sinyaller gelmesi durumunda eylemlerin önlenebileceğine işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VC Başkanı Ilya Schulz, Lufthansa şirketinin anlaşmaya yanaşmamasına karşı mücadele vereceklerini belirterek "İşverenin Lufthansa'daki toplu sözleşmelerimizi sonlandırması ve taleplerde bulunmasına rağmen, biz uzlaşmaya istekli olduğumuzu gösterdik. Ancak bu müzakerelerde olumlu sonuca varmak için her iki tarafın da bunu istemesi lazım" dedi.

Sendika nisan ayında da uyarı grevi yapmış ve Lufthansa binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK: AA