İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıracak

İran, gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye'ye ihraç edilen doğalgaz hacmini artırmayı planlıyor.

İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıracak
İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıracak
GİRİŞ 17.08.2014 01:38 GÜNCELLEME 17.08.2014 09:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran'ın, Tebriz'deki gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye'ye ihraç edilen doğalgaz hacmini günlük 60 milyon metreküpe çıkarmayı planladığı bildirildi.

60 MİLYON METREKÜPE ÇIKACAK

İran Haber Ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Milli Gaz Şirketi yetkilisi Abdulhüseyin Semeri, tesislerin ileriki günlerde kurulacağını ifade ederek, günlük 36 milyon metreküp olan gaz hacminin proje aşamasında 53 milyon metreküp, proje sonunda ise 60 milyon metreküpe çıkarılacağını belirtti.

GAZ FİYATINDA DA İNDİRİME GİDİLECEK

Komşu ülkelere ihraç edilen gaz miktarının artırılması yönünde çalışmalar yapan İran, Türkiye ile yaşanan gaz fiyatındaki anlaşmazlık konusunda, Türkiye'nin ithal ettiği gaz hacmini artırması koşuluyla gaz fiyatında indirime gideceğini açıklamıştı.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen aylarda İran'a yaptığı ziyaret sonrasında Ankara ve Tahran'ın gaz fiyatında anlaşmaya varması halinde, Türkiye'nin ithal ettiği doğalgaz hacmini artırabileceğini ifade etmişti.

İran gazının daimi alıcısı olan ve 25 yıllık anlaşma çerçevesinde İran'dan yıllık 10 milyar metreküp gaz ithal eden Türkiye, son yıllarda İran'dan günlük ortalama 25 milyon metreküp gaz ithal ediyordu.

YORUMLAR 5
  • şafak karanlık 9 yıl önce Şikayet Et
    TEKLİF. İran ı ve başbakanı sevmeyen evinde doğalgaz kullanmasın hadi samimiyetinizi gösterin.yapamıyorsanız o zaman susun.
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    mutayı yap.... doğalgazı kap...
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    2. Vatan. 2. Vatandan ara sıra bazı kolaylıklarda gelir
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Globalistlerin.... Etrafı yaka-yıka bölgemize yerleşmeye çalışmalarının en büyük panzehiri bölgesel işbirliği. Yoksa en küçük çatlaktan girmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Biraz sakin olalım ve güvenelim, başımızdaki hükümet hepsini halledecek !. şimdiye kadar başardıkları göz önünde !
    Cevapla