ECB yeni gökdelenlerine taşıyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Almanya'nın Frankfurt kentinde inşası devam eden yeni gökdelenlerine bu yılın kasım ayında taşınacak.

ECB yeni gökdelenlerine taşıyor
ECB yeni gökdelenlerine taşıyor
GİRİŞ 14.08.2014 11:09 GÜNCELLEME 14.08.2014 11:09


CB'nin 2002 yılı ortalarında yapımına başladığı yeni çift kulelerinin de içinde bulunduğu kompleksin inşası devam ediyor. Bankanın yeni binasına ne zaman taşınacağı ve taşınma işleminin beklenenden fazla sürmesi kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ECB Kıdemli İletişim Sorumlusu Andrea Jürges, Frankfurt'un Ostend semtinde yer alan eski bir pazar hali olan Grossmarkthalle'de inşa edilen yeni banka kompleksinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Jürgens, bankanın 3 ana bölümden oluşan ve 185 metre yüksekliğindeki yeni gökdelenlerine önümüzdeki kasım ayında taşınmasının beklendiğini kaydetti.

Yeni tesislerde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindiğini aktaran Jürgens, "Teknik alt yapı kurulumu, işçilerin temini ve mobilyaların kurumu işlemleri son buluyor. Nisan ayında, proje çalışanları ve teknik uzmanlar gibi personelin bir kısmı yeni binaya taşındı. Taşınma işleminin kasım ayında başlayıp 2014 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor" dedi.

Jürgens, ECB'nin yeni tesislerin inşasında oluşan maliyetleri karşılamada zorlandığı iddialarına ilişkin ise bankanın bu proje için kendi fonlarını kullandığını söyledi.

KAYNAK: AA