Ukrayna ekonomisinin 1 Ağustos kabusu

Ukrayna'nın, 1 Ağustos'tan sonra doğudaki terörle mücadele operasyonu için orduya ödeyecek mali kaynağının olmadığı bildirildi.

Ukrayna ekonomisinin 1 Ağustos kabusu
Ukrayna ekonomisinin 1 Ağustos kabusu
GİRİŞ 24.07.2014 18:39 GÜNCELLEME 24.07.2014 18:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna Maliye Bakanı Aleksandr Şlapak, devlet bütçesinde 1 Ağustos'tan sonra ülkenin doğusunda sürdürülen terörle mücadele operasyonunda yer alan askerlere ödenecek mali kaynağın olmadığını belirtti.

Parlamentoda konuşan Şlapak, terörle mücadele operasyonunda yer alan askerler için 1 Ağustos'tan sonra ödenecek bütçe kaynaklarının olmadığını kaydederek, "1 Ağustos'tan sonra askerlere ödeyecek bir şeyimiz yok" ifadesini kullandı. Şlapak, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonunun sürdürülmesi için en az 9 milyar grivna (yaklaşık 2 milyar lira) maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Şlapak, martta terörle mücadele operasyonu için bütçeden mali kaynak ayrılırken, bu operasyonun 1 Temmuz'a kadar süreceğini hesaplayarak orduya kaynak ayrıldığını hatırlattı.

Maleyi Bakanı Şlapak, "Operasyonun sürdürülmesi için ek kaynaklara ihtiyaç var. Ordu, bu amaçlar için en az 9 milyar grivnadan fazla kaynak ayrılmasını istiyor. Ayrıca hükümet, teröristlerin elinde kurtarılan bölgelerin kalkındırılması için sürekli olarak maddi kaynaklar bulma sorunu ile karşı karşıya kalıyor" ifadesine yer verdi.

Aleksandr Şlapak, ayrıca ülkenin doğusundaki olaylardan dolayı devlet bütçesinin 13 milyar grivna kaybettiğini belirterek, "Ekonomik analizler, doğudaki olaylardan dolayı devlet bütçesinin gelir kısmı, yıl sonuna kadar 13 milyar grivna miktarındaki geliri kaybedecektir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bırak dilenciliği. her zaman dersin gaz parasını ödeyemiyorum para bitti ucuza vermeseydin madenlerini almanlara ..Kazanlar kaynıyor yemek veriyordunuz sokaklarda o simgeler ile hipnoz yaptınız milletinizi veee deniz bitti..yakında zengin ülkelere iltica eden vatandaşların artıkça kiminle yaşayacaksın o topraklarda merak konusu
    Cevapla