IMF'e rakip banka için 5 dev el sıkıştı

BRICS ülkeleri, IMF'e rakip bir bankanın kuruluşu konusunda anlaştı. Bankanın merkezinin Şanghay’da olması planlanıyor.

IMF'e rakip banka için 5 dev el sıkıştı
IMF'e rakip banka için 5 dev el sıkıştı
GİRİŞ 15.07.2014 21:55 GÜNCELLEME 15.07.2014 21:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Brezilya’da bir araya gelen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderleri BRICS ülkelerine hizmet verecek bir çok uluslu bankanın kurulması konusunda uzlaşı sağladı.

Bankanın Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) alternatif olması öngörülüyor. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bankanın merkezinin Şanghay’da olacağını söyledi.

Hindistan’ın bankanın başkanlığını yürüten ilk ülke olması gerektiğini kaydeden Rousseff, bankanın başlangıç sermayesinin 50 milyar dolar olacağını ve bu meblağın üye ülkelerce eşit olarak paylaşılacağını ifade etti.

BRICS, bu beş ülkenin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Coğrafi açıdan yerkürenin yüzde 26'sını meydana getiren 5 ülke, nüfus olarak da dünyanın yarısını temsil ediyor.
BRICS liderleri, çarşamba günü başkent Brasilia'da Güney Amerika hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya gelecek.

DW

YORUMLAR 8
  • SADIK ER 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak hele. Ben de diyorum Dünya Kupası final maçında PUTİN'in ne işi var orada... Bu beşliye bu cerareti kim vermiş hayret ettim bu Siyonist/Mason dünyasında.....
    Cevapla
  • Zekeriya B 9 yıl önce Şikayet Et
    Sira biz de.... D8 leri Erbakan hocamiz kurdu ve devami getirilmelidir. Dünyanin en zengin 8 Müslüman ülkesi bir araya gelip kendi bankalarini kurmalilar. Hiristiyanlarin bankalarina bagli olunmamali. Biz bunu basardigimiz zaman dünyada fakir zulüm gören aglayan Müslüman kalmayacaktir. Biz Hz. Muhammed sav. in ümmetiyiz. Artik ümmet olmayi da ögrenmeliyiz. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    BİZİMDE KATILMAMIZ LAZIM.. İMF nin etkinliğini azaltacak bu projede Türkiyeninde olması gerekir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet nasıl ve ne zaman istersen? Hemen Başbakan Putini arasın almasalarda zorla girsin!. Abi ne saçma yorumlar yapıyorsunuz, Devlet yönetiyor Başbakan kabile falan değil. Öyle kolaydı hemen gitsin girsin, yavaş daha yeni kurulmuş zaten :D tam komedisiniz. Ne zaman atıp tuttu Başbakan, ne dediyse yaptı Allaha şükür, bazılarında şartlar el vermedi, gücü yetmedi o başka tabi.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    hayal dunyasinda yasamayin. turkiye nerdsen oraya ortak olabilecek baksaniza 1 banka ve daha baslangic sermayesi bile 50 milyar yani ulke basi 10 milyar bunu turkiye asla averemez oyle basit isler degil biz zar zor butce acigini denklestriyoz borc ile banka mi kurulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle