Ukrayna'yı kurtarma planını açıkladı

Finans uzmanı George Soros Ukrayna'yı kurtarma planını açıkladı.

Ukrayna'yı kurtarma planını açıkladı
Ukrayna'yı kurtarma planını açıkladı
GİRİŞ 30.05.2014 17:02 GÜNCELLEME 30.05.2014 17:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Açık Toplum Enstitüsü'nün Kurucusu ve finans uzmanı George Soros, Avrupa Birliği'ne Ukrayna'yı mali olarak desteklemek için ülkede yatırım yapanlara bedelsiz siyasi risk sigortası uygulanması önerisinde bulundu.

Açık Toplum Enstitüsü tarafından yayınlanan makalesinde Soros, Ukrayna'ya yardım etmenin aslında Avrupa'ya yardım etmek anlamına geleceğini belirtti. Soros, "Rusya ekonomisi yüksek enerji fiyatlarına rağmen sermaye ve yeteneklerin kendisini terk etmesi ile zayıflıyor. Kiev meydanında şiddete başvurmak, Rusya'nın bir parçası olmamak konusunda kararlı olan yeni bir Ukrayna'nın ortaya çıkışına neden oldu" değerlendirmesini yaptı.

Rusya'nın daha fazla ekonomik yaptırımla karşılaşmamak için geri adım atabileceğini öngören Soros, Rusya'nın Ukrayna'daki istikrarı bozma çabalarına karşı hareket etmenin önemine dikkati çekti. AB'nin mali sözleşmesi ve hükümetlerin yardımını kısıtlayan diğer kurallardan dolayı daha yaratıcı düşünülmesi gerektiğini dile getiren Soros, şunları kaydetti:

"En etkili tedbir Ukrayna ile iş yapanlara, yatırım yapanlara bedelsiz siyasi risk sigortası uygulanması olacaktır. Bu, politik gerilime rağmen ülke ekonomisinin işlemesine neden olacak, AB, ABD ve özel sektör yatırımcılarının Ukrayna'ya bağlılığını gösterecektir. Eğer siyasi nedenlerle kontrolleri dışındaki kayıpları tam olarak giderilirse özel sektör yatırımcıları bu yeni açık ekonomiye akın edecektir."

Rusya'nın, yaklaşık 50 milyar avro harcayarak Kırım'ı önümüzdeki yıllarda bir vitrine dönüştürmeye çalıştığına işaret eden Soros, makalesinde, "Avrupa'nın desteğiyle Ukrayna kendisini bununla mukayese edebilir. Eğer böyle bir girişim Avrupa'nın çok ihtiyaç duyduğu ekonomik büyümede bir dönüm noktası olacaksa Avrupa aslında Ukrayna'yı kurtararak kendisini kurtarmış olabilir" ifadelerine de yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    turko. Aman aman bu adamın dediğinin tersini yapın. Bu adamdan kimseye iyilik gelmez.
    Cevapla
  • Zafer Yesil 9 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadaki savasin finansörü yahudi baron Soros. Ey Türkiyem bu yüzü iyi tani: bu adam Ukraynadaki savasin finansörü oldugu gibi, bir yil önce ülkemizi Geziolaylari ile karistirmak isteyen Kisiliktir. BU ADAM MACAR YAHUDISI OLUP DIGER ÜLKELERI KARISTIRARAK SPEKÜLAYONLAR ARACILIGI ILE MILLETIN KANINDAN BESLENIP PARASINA PARA KATAN BIR KISILIKTIR. EY MILLETIM BU VE BUNUN GIBI YAHUDILER ÜLKEMIZI BÖLMEK ICIN AND ICMIS DURUMDALAR. EGER BIZIM ÜLKEMIZINDE UKRAYNA GIBI OLMASINI ISTEMIYORSAK, LÜTFEN UYANIK OLALIM VE TEDBIRIMIZI ALALIM.
    Cevapla
  • her zaman 9 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın geri adım atacagını nerden çıkarmış anlamadım ! ! !. rusyanın geri adım atacagını nerden çıkarmış anlamadım ! !
    Cevapla