Kazakistan Dünya Ticaret Örgütü'ne girebilir

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesinin 2014 yılında Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) katılmasının beklendiğini söyledi.

Kazakistan Dünya Ticaret Örgütü'ne girebilir
Kazakistan Dünya Ticaret Örgütü'ne girebilir
GİRİŞ 04.05.2014 12:25 GÜNCELLEME 04.05.2014 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nazarbayev Kazakistan'ın başkenti Astana'da süren Asya Kalkınma Bankası'nın (AKB) 47. Yıllık Genel Kurul'unun yürütme kurulu oturumunun açılış konuşması gerçekleştirdi.

Kazakistan'ın çok taraflı ekonomi politikasına dikkati çeken Nazarbayev, 2010 yılında bu yana Rusya ve Belarus ile karşılıklı fayda sağlayan gümrük birliğinde olduklarını, diğer yandan WTO ile yürütülen müzakereleri tamamladıklarını ve 2014 yılı içinde tam üyelik kazanmayı umduklarını söyledi.

Dünya Bankası'nın son yayımladığı rapora göre Kazakistan'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) üyesi olması için yürütülen ikili görüşmelerde ileri aşamalara gelindi.

WTO ile Kazakistan arasında yatırım ve kamu ihale rejimi, gümrük tarifesi oranları, ithalat lisansı mevzuatları ve fikri mülkiyetin korunması başlıklarında süren müzakerlerin gelecek aylarda sonuçlanacağı öngörülüyor.

Dünya Bankası'na göre Kazakistan'ın WTO'ya girmesiyle Avrasya Gümrük Birliği tarifeleriyle düzenlenen ihracat ve ithalat vergilerinin yapısı da değişebilir.

Diğer yandan Kazakistan, Rusya ve Belarus arasında Avrasya Ekonomik Birliği'ni hayata geçirecek anlaşmanın mayıs ayında imzalanması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • enes baran 10 yıl önce Şikayet Et
    büyük türk lideri. nazarbayev türk dünyasına öncülük edebilecek karakterde bir liderdir.
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 10 yıl önce Şikayet Et
    nazarbayev cok istedi türk birligini. ama bizimkiler avrupa aski ile yandi icin putin evel davrandi ve türk dünyasini sömürme pesinde..
    Cevapla