Almanya 'kara para'ya göz yumuyor!

Wirtschaftswoche dergisinin bir haberine göre, Almanya'da yılda 50 Milyar Euro kara para aklanıyor.

Almanya 'kara para'ya göz yumuyor!
Almanya 'kara para'ya göz yumuyor!
GİRİŞ 27.04.2014 12:54 GÜNCELLEME 27.04.2014 12:54

Derginin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)'nin bir raporuna dayanarak verdiği haberde, Almanya'nın kara para aklamayı engelleme konusunda yeterli önlemleri almadığı belirtiliyor. OECD'nin Almanya'dan bu konuda yasal düzenlemeye gitmesi istediği belirtiliyor. Almanya'da kara para aklamanın cezasının çok az olduğu eleştirisi getirildi.

Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble (CDU), Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD)'a bir uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, Almanya'da Haziran 2014'e kadar bu konuda önlemler alınmazsa, Almanya'nın daha sıkı kontrol mekanizması tabii tutulan ülkeler ve hatta yüksek rizikolu ülkeler listesine alınabileceği uyarısında bulunuldu. Bunun ülke itibarını zedeleyeceği belirtildi.

OECD çatısında faaliyet gösteren Kara Para Aklamayı Önleme Dairesi (FATF) raporunda kara listedeki ülkelerin başında İran ve Kuzey Kore'nin olduğuna dikkati çekildi.

Raporda Fas, Etiyopya, Ekvador, Endonezya, Yemen, Pakistan ve Suriye gibi ülkelerle birlikte 2. kategoride yer alan Türkiye ile ilgili olarak da, "Kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadelede stratejik eksiklikleri var ve belirlenen eksikliklerin giderilmesi konusunda yeterli ilerleme yok" ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL