İngiliz ekonomisi bu yıl yüzde 3,1 büyüyebilir

Londra merkezli Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi (CEBR), bu yıl İngiliz ekonomisinin yüzde 3,1 büyüme kaydedebileceği öngörüsünde bulundu.

İngiliz ekonomisi bu yıl yüzde 3,1 büyüyebilir
İngiliz ekonomisi bu yıl yüzde 3,1 büyüyebilir
GİRİŞ 21.04.2014 14:21 GÜNCELLEME 21.04.2014 14:21

CEBR açıklamasında, İngiliz ekonomisinin gelirlerde, yatırımlarda ve konut sektöründe kaydedilen performans artışının bir yansıması olarak bu yılın sonunda ekonomik büyümesini yüzde 3,1'e çıkarabileceğini belirtti.

Açıklamada, genel seçimler öncesinde Muhafazakar Parti'nin, elde edilen ekonomik başarıdan siyasal anlamda da faydalanabileceği belirtilirken, ekonomide yaklaşık 7 milyar sterlini bulan vergi kesintisine gidilebileceğine işaret edildi.

Kuruluş araştırmasında, İngiliz ekonomisindeki büyüme ivmesinin, yüzde 2 sınırının altında seyreden enflasyonun, işsizliğin azalırken konut fiyatlarının artmasının ülke ekonomisini destekleyici olabileceğini belirtti.

İngiliz ekonomisinin bu yılki ekonomik büyümesine ilişkin daha önce yüzde 2,8 tahminini yapan CEBR, "Ekonominin doğasındaki dengesizliklere ilişkin endişelerin ardından geçen sene büyümenin yüzde 80'i tüketici harcamalarıyla gerçekleşmişti. Bu yıl yatırımlar güçlü bir şekilde arttığı için büyümenin daha geniş bir yayılma göstermesini bekliyoruz. Konut sektörü özellikle Londra'da yeni inşaatların yapılması ile hareket kazanmış durumda" değerlendirmesini yaptı.