İngilizler Çinliler için banka kuracak

İngiltere Merkez Bankası ile Çin Merkez Bankası'nın, Londra'da yuan cinsinden işlem yapacak bir takas bankası kurulması konusunda anlaşma imzalayacağı bilidirildi.

İngilizler Çinliler için banka kuracak
İngilizler Çinliler için banka kuracak
GİRİŞ 26.03.2014 15:48 GÜNCELLEME 26.03.2014 15:48

İngiliz basınında yer alan habere göre, İngiltere Merkez Bankası ve Çin Merkez Bankası, önümüzdeki günlerde Londra'da yuan takas bankası kurulması için anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Takas bankasının kurulmasıyla birlikte özellikle Çinli yatırımcıların uluslararası ödemelerinin kendi para birimleri üzerinden yapmaları kolaylaşırken, İngiltere ve Çin arasındaki sermaye akışının hızlanmasıyla Londra'nın finans merkezi olarak küresel boyutta önemini artırması bekleniyor.

Swift verilerine göre, Çinli yatırımcılar özellikli yuan cinsinden uluslararası ödemelerini ağırlıklı olarak Hong Kong üzerinden yaparken, Londra'da bu konuda bir bankanın kurulması ve işlemlerin bir kısmının İngiltere üzerinden ilerlemesi, özellikle Asya piyasalarının kapalı olduğu saatlerde Çin'li yatırımcılara kolaylık ve alternatif sunacak.

Halihazırda Londra, uluslararası döviz piyasalarındaki toplam işlem hacminde yüzde 41 oranında piyasa payına sahip. İngiltere özellikle bu alanda bir bankanın kurulması ile uluslararası yuan ticaretindeki payını artırmayı hedefliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL