Almanya'da büyük kriz, ekonomi çöküşte

Almanya'da dünyaca ünlü dev şirketler ardı ardına işçi çıkaracaklarını açıklamaya başladı.

Almanya'da büyük kriz, ekonomi çöküşte
Almanya'da büyük kriz, ekonomi çöküşte
GİRİŞ 10.02.2014 21:13 GÜNCELLEME 11.02.2014 01:23
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Volvo şirketi ağır vasıta üretiminde çalışan 4 bin 4 yüz çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurdu. Volvo, ağır vasıta üretiminde dünyada ikinci sırada geliyor.

Elektronik devi SONY de ekonomik gelişmelerin kendisini de 2014 baharına kadar dünya çapındaki yaklaşık 5 bin kadar TV ve bilgisayar alanındaki çalışanı ile yollarını ayırmak zorunda bıraktığını açıkladı. Bu kervana Airbus da bin kadarı Bavyera'da olmak üzere toplam 2 bin 500 çalışanının işine son vererek katılıyor.

Kimya devlerinden olan BASF yönetimi de işçi temsilcileri ile konuşarak 250 kişilik bir kadro küçülmesine gideceklerini belirterek bunların tamamen idari kadrodan olacağının altını çizdi. Mikroçip üreticisi Intel 5 bin çalışanını hedeflediğini belirterek bunların daha çok emekliye ayırma ve gönüllü ayrılmak isteyenlere yardımcı olmak şekliyle gerçekleşeceğini duyurdu. Essen'li RWE enerji devi ise küçülmeye devam ediyor. Şirket, toplam bin 500 kişilik çalışan sayısını yarıya indirerek 750 kişiyi hedeflediklerini açıkladı.

Baskı makinaları üreticisi Koenig&Bauer firması da dünya piyasasındaki daralmayı gerekçe göstererek bin 500 kişinin işine son verileceğini belirtti. Havacılık ve savunma sanayi devlerinden EADS bünyesindeki askeri araçlar üreten Airbus Military, Astrium ve Airbus Space & Defense bölümlerini birleştirerek 2016 sonuna kadar toplam 5 bin 800 kişilik çalışan ordusu ile yollarının ayrılacağını duyurdu.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in ekonomik durumla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

YORUMLAR 20
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    adamların keyfi yerinde. ispanya , Yunanistan, irlanda ve diğerleri battı dedik ... ne oldu hiç bir şey .... halen ayaktalar pek çoğu yine bizden iyiler. biz kendi işimize bakalım TIR larımız halen bulgar kapılarında bekletiliyorlar .... gıda taşıyanlar perişan vaziyette ve diğerleri ... ihracatımıza vurulan en büyük darbe .... acaba bulgar kimden talimatı aldı.... ab ye bağlı değiller mi? neyi ve kimi bekliyoruz Brüksele bir nota verme ihtiyacı hasıl olmadı mı? adamlarla uluslararası ve ab ticari andlaşmalarımız yok mu? niçin bu kadar sıkıntı yaşıyoruz? derdimiz ne? burada da yatay bir iş mi var?
    Cevapla
  • Abit ŞEKER 10 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikalardaki çalışan sayısı mı baz alınıyor?. Teknoloji geliştikçe, makineleşme arttıkça insan gücüne olan ihtiyaç aynı oranda düşer. Bunu ekonomik krize bağlamak mantıklı değil. Kaldı ki bu firmalar dünyanın sayılı markaları. Eğer bir ülkede ekonomik anlamda krizin sinyalleri veriliyorsa bunu ilk hissedecek olan küçük işletmeler ve çalışanlarıdır.
    Cevapla
  • rıza gençer 10 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar. yerin dibine gir avrupa fatih yapamadı ama bu recep kardeşinize nasip olsun... sizin üstünüze basıp geçmek
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimizi , milletimizi islam ile yüceltsin.. türkiyemiz , vatanımız, milletimiz bu kadar hainliğe , karışıklığa rağmen herşeye rağmen dim dik ayakta duruyor....allah ım düşmanlarımıza fırsat vermesin...ülkemize sahip çıkalım...çok zor dönemlerden geçtik geçiyoruz...gerçekten allah rızası gözeten insan vatanına,milletine sahip çıkar destek olur...
    Cevapla
  • Kaan ORBAY 10 yıl önce Şikayet Et
    Neticeye bakmak lazim. Almanya'nin net dis ticaret fazlasi 2013 yili icin 198,9 Milyar Avro. Hani bizde cari acik var ya, ha iste onun tersi. (2012 de 189,8 Milyardi). O isten cikarilacak kisilerin bir cogu bayram ediyorlardir, cunku kidem tazminatlari erken emekli olabilecek kadar fazla ve evde yatarak yine maas alacaklar. Alman ekonomisinin tek sIkIntIsI, ayakta ruya goren politikacilar ve genc nufus eksikligi. Ancak onu da gocmenler ile dengeliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle