Rusya, Küba'nın 29 milyar dolar borcunu siliyor

Rusya Sovyetler Birliği döneminden kalma Küba'nın 32 milyar dolarlık borcunun yüzde 90'ının silinmesi konusunda anlaşma sağladı.

Rusya, Küba'nın 29 milyar dolar borcunu siliyor
Rusya, Küba'nın 29 milyar dolar borcunu siliyor
GİRİŞ 10.12.2013 14:56 GÜNCELLEME 11.12.2013 14:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Moskova, Soğuk Savaş yıllarında ABD'ye karşı desteklediği Küba'ya verdiği borçları bugüne kadar tahsil edemedi. Borcun silinmesinin Küba'da Rus yatırımlarının önünü açması bekleniyor.

Rus basınında yer alan haberlere göre borçların silinmesi ile ilgili anlaşma Şubat ayında Küba'da imzalanmıştı. Anlaşmanın parlamentodan onaylanması gerekiyor. Küba Rusya'ya olan 3,2 milyar dolarlık borcunu ise 10 yıl içinde taksitlerle ödeyecek.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Şubat 2013'te Küba'nın başkenti Havana'ya bir ziyaret gerçekleştirmiş, Küba lideri Raul Castro ile bir araya gelmişti. Görüşmede borcun silinmesi ile ilgili detayların yıl sonuna kadar netleştirilmesinin kararlaştırıldığı ifade ediliyor.

Rus makamlarından borçların silinmesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ekonomisini canlandırmaya çalışan Küba 3 yıl önce de Çin'den aldığı 6 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmış, Japonya ise 2012'de 1,4 milyar dolarlık borcu silmişti.

ABD'nin ekonomik ambargo uyguladığı Küba'nın toplam ihracatı sadece 18 milyar dolar. Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez yaptırımları barbarca bir soykırım olarak niteliyor. Halkın önemli bir kısmı fakirlik sınırının altında yaşıyor.

YORUMLAR 6
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    KALAN BORCUNU PURO OLARAK ÖDER. Ucundan belki bizde nasipleniriz.
    Cevapla
  • hamdi şimşek 10 yıl önce Şikayet Et
    Besmeleyle başlayan arkadaşa. Güzel "Türkçe" konuşma ve yazma bir "Türk" için en önemli meziyetlerdendir. Evet, sizler IQ seviyenizinizi Türkçenizden yansıtıyorsunuz. "Deyildir" ne demektir? Öyle bir Türkçe kelime mi var? Aslında değildir kullanmalıydınız. Bunun gözünüzden kaçacak bir şey olduğunu ve deyildirin ufak bir hata olduğunu düşünmüyorum. Zira Q klavye kullanıyorsanız ğ ve y tamamiyle farklı yerlerdeler. Bu F klavye için de geçerlidir. Bu durumda o "ulvi"(!) düşünceleriniz kimseyi ilgilendirmemiş oluyor. Size tavsiyem, Türkçe gramer ve yazım klavuzu alıp okumanız. Bir insanın zeka seviyesi ana dilini ne kadar iyi konuştuğu ve yazdığı ile orantılıdır. Durum böyle maalesef.
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    küba kuzey kore.... mutlu görünmek zorundasınız. gerçeği görsenizde susmak zorundasınız. birilerinin belirlediği kurallar çerçevesinde kümeste yaşayan tavuklar gibi yaşamak zorundasınız.... işte bir zamanlar bu ülke gizli gizli komünizmle yönetilmiyormuydu. komünist ülkeler gibi birçok adetlerimizi 90 yıl aradan sonra 21. yy. da ancak terkedebildik... askeri darbe yönetimi zaten komünizmin apayrı bir versiyonudur. sadece isimler farklı... bırakın sağı solu. sağ vardır komünizm vardır. ülkemizdeki sol demek komünizm demektir. gizli komünizm...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. chp genel başkanı bu haberi duymasın sakın ikdidara soru önergesi verebilir .. chp dir heleki k.k ise yaptında mantık aramak akıl işi deyildir..
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Kuba , Kuzey kore CHPlilerin örnek gösterdikleri ülkelerdir !. Bu İmansız kominist ülkelerini Perinçekte çok beğenmişti !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle