En zengin 6. İngiliz'den o habere yalanlama

Sir Richard Branson, Sunday Times gazetesinin dünkü manşet haberinde ileri sürdüğü gibi İngiltere'yi daha az vergi vermek için terketmediğini söyledi.

En zengin 6. İngiliz'den o habere yalanlama
En zengin 6. İngiliz'den o habere yalanlama
GİRİŞ 14.10.2013 10:38 GÜNCELLEME 14.10.2013 10:38

Sunday Times'ın haberinde İngiltere'yi terketme kararı alan İngiltere'nin en başarılı girişimcilerinden Sir Richard Branson'un 20 yıldan fazla yaşadığı Oxford'daki gayrimenkullarını iki yetişkin çocuğuna sattığına dikkat çekildi. Sir Richard Branson'un Virgin İmparatorluğu'ndan dünyada kazandığı paranın vergisinden milyonlarca sterlin karlı çıkacağı ileri sürülürken bu kararı yüzünden İngiltere'de sınırlı günler kalabileceği kaydedildi. Tapu kayıtlarına göre Richard Branson , Oxford'daki mülkünü 4-5 yıl önce 1.34 milyon sterlin gibi düşük bir rakama çocukları Sam ve Holly'e sattığına değinilirken, İngiltere dışındaki gelirlerden çocukların vergi ödemekle mükellef olmadıkları, İngiltere'deki gelirlerinden Richard Branson'un dışarda yaşamasına rağmen vergi ödeyeceği belirtildi.

İngiliz bayrağını yıllarca Virgin markasıyla dalgalandıran Richard Branson, blogunda  açıklama yaparak Karayip vergi cennetine gitmesinin sağlık nedeniyle olduğunu ileri sürdü ve 60'lı yıllarını 197O'lerde satın aldığı ve son zamanlarda bir yangın felaketi ardından tadilat yaptırdığı Necker adasında geçireceğini bildirdi Richard Branson'un sahip olduğu şirketler arasında havayolları, balon uçuşları, sağlık kulüpleri bulunuyor.

Sir Richard Branson, yaptığı açıklama British Virgin Island'da yedi yıl yaşadığını vurguladı ve daha az vergi ödemek için bir yerde yaşamayacağını söylerken, şöyle dedi:

"İngiltere'yi vergi nedeniyle terketmedim. İngiltere'de 40 yıl ,rekabet yaratarak, şirket kurarak gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Sıfırdan yarattığım şirketler onbinlerce kişiye iş yarattı.British Virgin Islands ve 34 yıl önce 29 yaşındayken satın aldığım kimsenin yaşamadığı British Virgin Islands'a bitişik Necker Adası'na olan aşkımdan İngiltere'yi terkettim. Yedi yıl önce Necker Adası'na eşimle sürekli yerleşmeye karar verdik. Eşim Joan da yetmişine geliyor. Ben de 70'den uzak değilim. Sağlığımıza burada daha iyi bakarız. Ben hala gece gündüz çalışıyorum. Şimdi kar yapma peşinde değilim ve artık sağlığımı düşünüyorum. Şimdi sörf, plates yapabilir, tenis oynayabilir, yüzebilirim."

KAYNAK: DHA