Bu ülkede her vatandaşa 5 bin TL verilecek

İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar verilmesi için referandum yapılacak. Evet oyu çıkarsa herkes koşulsuz olarak maaşa bağlanacak...

Bu ülkede her vatandaşa 5 bin TL verilecek
Bu ülkede her vatandaşa 5 bin TL verilecek
GİRİŞ 07.10.2013 06:19 GÜNCELLEME 07.10.2013 09:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gelişmiş sosyal devlet imkanları sunmasıyla ünlü olan İsviçre'de her yetişkine aylık 2 bin 800 dolar (5 bin 600 TL) garanti maaş verilmesi konusunu referanduma götürmek için yeterli imza toplandı. Referandumdan olumlu sonuç çıkarsa devlet tarafından koşulsuz olarak herkese aylık olarak 2 bin 800 dolar verilecek.

Toplanan 100 bin imza ile, referandum yapılması kesinleşti. Bir halk komitesi tarafından hazırlanan öneri, ekonomik kriz sonrası ücretlerde yaşanan dengesizliğe bir tepki olarak doğdu. Maaşlardaki adaletsizlikten rahatsız olan komite, tüm halkın ekonomik güvencesinin olmasını hedefliyor.

YORUMLAR 7
  • ilhan aşkın 10 yıl önce Şikayet Et
    peki, üretim......!. bu ekonominin çöküşü demektir. ben altı milyara kadar maaş alacaksam. çalışmamın bir anlamı var mı? okumamda o zaman, zira üniversite mezunu olup iş aramaktansa bu kadar meşakkate gerek yok. altı milyar maaş neyime yetmiyor. teknolojiyide dışardan satın alırız noolmuş. tarlada çalışmam sebze meyve yetiştirmem, maaş geliyor. insanlarda et süt gıda yemeyi versin canım ölmezler ya. çalışma bilincinin sorumluluğu varsın olmasın. herkes nasıl olsa eşit, millet vekili gibi maaş geliyor. nerede sabah orada akşam ooooh. isviçre illegal bir kara para aklama merkezi. orada tamamda bu uygulamayı ülkemizde de görmek isteriz diyenlere ithaf olunur. varsın işsizler kızsın..
    Cevapla
  • E.narin 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ OKUYAN MAĞDURLARI OLARAK EMEKLİK HAKKIMIZIN GERİ İADESİ İSTİYORUZ. Bedavadan 2800 dolarda istemiyoruz hakkımız geri verilsin yeter evet yaştan emeklilik bekleyen birisi olarak ve sayın çelikin dediği gibi oyun içinde değişen kuralın tekrar düzeltilerek emeklilik hakkımızın geri verilmesini istiyoruz .
    Cevapla
  • mustafa şimşek 10 yıl önce Şikayet Et
    Tam olarak bilgim yok ama. Sanki sahabe döneminde aynı durum söz konusu . Beytülmalden herkese para veriliyordu. Bu da gösteriyor ki devletin babalık yapması yanlış değil belki de vazifesi ...
    Cevapla
  • Mesut 10 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik kriz onlarda mı yoksa 804 tl asgari ücret olan Türkiye de mi ??. ülkemde asgari ücret 804 tl. bir adam düşünün ki 804 tl asgari ücret alsın bu parayla kira, elektrik, su, telefonlar, odun, kömür, tüp, mutfak vs gideri olsun bunun yanında 2 çocuk okutsun.. Acaba milyarlarca lira maaş alan vekiller milletin aslını hiç merak ediyorlar mı nasıl geçiniyorlar bu para ile diye.. gerçi çalışma bakanı 800 tl büyük para bu parayla geçinilir demişti..
    Cevapla
  • ramazan taşkıran 10 yıl önce Şikayet Et
    çok isabetli karar. patronları yücelten diğer kesimi küçülten her ülke batmak zorunda kalır. ekonomi halka verince canlanır. parası olan harcar devlette vergisini alır patron da kazanır. patrona verirsen iki işçi karnı doyursun diye yalvarırsın adama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle