Obama yemek kuyruğunda

ABD'deki krizi en iyi özetleyen kare. Obama, hükümet çalışanlarına indirim yapan sandviçcide kuyruğa girdi.

GİRİŞ 05.10.2013 12:50 GÜNCELLEME 05.10.2013 14:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkan Obama, krize dikkat çekmek için öğle yemeğini, hükümet çalışanlarına indirim uygulayan bir sandviç dükkanından aldı.

ABD Başkanı Barack Obama,bütçe konusundaki çıkmaz yüzünden süren kriz ve kimi kamu hizmetlerinin askıya alınması çerçevesinde, Asya ülkelerine yapmayı planladığı geziyi iptal etti.

Obama, Asya turu sırasında Endonezya'da düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısına da katılacaktı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "bazı kamu hizmetlerinin askıya alınması yüzünden dış gezileri düzenlemenin güçleştiği" kaydedilerek, "Başkan'ın bir an önce hükümetin yeniden çalışmasını sağlayacak oylama konusundaki kararlılığını sürdüreceği" ifade edildi.

BAŞKAN SANDVİÇ KUYRUĞUNDA

Kriz sürerken, ABD Başkanı Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden'la beraber öğle yemeği için Beyaz Saray yakınlarında bir sandviç dükkanını seçti. Bunun sebebi, restoranın hükümet dairelerinin kapanmasından dolayı mağdur olan hükümet çalışanlarına yüzde 10'luk bir indirim uygulaması.

"KEPENK KAPAMA SONA EREBİLİR"

Restoranda konuşan Obama, krize dikkat çekti. Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'ın, bütçe oylamasına izin verdiği takdirde krizin bitebileceğine vurgu yaptı. Obama, "Kepenk kapama bugün sona erebilir. Temsilciler Meclisi'nde oylamalar sürüyor. Eğer Meclis Başkanı Boehner yalnızca bu oylamanın gerçekleşmesine izin verirse, bu durumu sona erdirebiliriz" dedi.

YORUMLAR 6
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    70 sente kimmiş muhtaç..??. ALLAH'ın işine bak,vaktinde bizim düştüğümüz duruma USA düştü,ALLAH,, başımızdaki idarecilere gayret,metanet,sabır ve çalışkanlık versin.Ömürleri uzun ve sağlıklı olsunlar.Göğsümüzü kabarta kabarta bu yorumun başlığını atıyoruz...!!
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Obama gibi Müslüman asıllı . birisinin ABD başkanı koltuğuna getirilmesi dünya Müslümanlarını yumuşatarak İsrail çıkarlarını yüceltmekten başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 10 yıl önce Şikayet Et
    USA mı...??. Gözümüzde büyüttüğümüz USA ,, devletin memuruna maaşını ödeyemeyen bir devlet olduğunu cümle alem gördü.Denizin bittiğini sadece USA değil bütün dünya şahit olacak. Zulüm ile abad olunamayacağını ALLAH kullarına ayan beyan gösteriyor.Adil olan devletler tarihte uzun soluklu ayakta durabiliyor.Yahudi zannetmesinki yaptığı zulüm yanına kar kalacak.Boza ensede nasıl pişeceğini oda öğrenecek ve görecek...!!
    Cevapla
  • Ahmet Han AKYILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Akla. Obamanın iran cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra kriz çıkaranlar, israil işi.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Basbakanimizin kotu kopyasi.. Bizim basbakanimiz her cumaya gider. cuma cikisi ´simit alir, bir bakkala veya markete girer´bazen alisveris yapar, cocuklari her defasinda sevindirir, komsularina, ve davet eden halka mumkun oldugunca davete icab eder, bunu herzaman yapar. Obama ise, bunu sadece cumhuriyetcilerin vetosu sebebi ile, goren alisveriste zannetsin misali, acitasyon yapiyor. Sayin Basbakanimizi cok insan ornek almali, bakarsiniz birdun basbakanimiz ise metro ile de gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle