Sahibinden toptan satılık savaş uçağı

İspanya'da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının bir kısmını toptan satışa çıkardı. Uçakların hepsine bir kalemde teklif verecek ülkelere ise büyük indirim yapılacağı belirtildi

Sahibinden toptan satılık savaş uçağı
Sahibinden toptan satılık savaş uçağı
GİRİŞ 09.09.2013 15:20 GÜNCELLEME 09.09.2013 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

El Pais gazetesinde yer alan haberde, Albecete üssü'nde konuşlandırılan Mirage F-1 uçaklarının bakımları için Savunma Bakanlığından yeterli bütçe ayrılamadığına işaret ederek bu savaş uçaklarının satılmasına karar verildiğini yazdı.

Bakanlığın 19 Mirage F-1 savaş uçağı için yaklaşık 38 milyon avroluk bir fiyat belirlediğini vurgulayan gazete ihale için son başvurma tarihinin 1 Ocak 2014 olarak belirledi.

Yetkililer, savaş uçaklarının bakımlarının çok pahalıya mal olduğunu vurgulayarak ya sürekli bakıma tabii tutacaksınız ya da paslanıp hangara çekilmek zorunda kalacaklar, bütçe olmayınca en iyi yol bunları elden çıkarmak sözleri ettiler. El Pais gazetesi, Mirage F1 ler için daha şimdiden Mısır , Arjantin ve Ekvador ülkelerinden teklifler geldiğini de kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Al türkiye şu uçakları yaw, milletçe yardımda ederiz !. İçimizdeki düşmanlarımız çatlasın .Ayrıca gezicilere sıkmak için gaz lazımsa onuda alalım !
    Cevapla