Teröristler çıkardı devler zan altında kaldı!

Kolombiya, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terörist olarak kabul edilen “Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri”nin (FARC) çıkarttığı tungsten cevheri, dünyanın önemli otomotiv ve elektronik devlerini "zan altında" bıraktı

Teröristler çıkardı devler zan altında kaldı!
Teröristler çıkardı devler zan altında kaldı!
GİRİŞ 11.08.2013 09:03 GÜNCELLEME 11.08.2013 09:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tungsten cevherinin, motor parçalarının yanı sıra kablolar ve LCD ekranlarda kullanıldığı, dolayısıyla pek çok büyük üreticinin, "farkında olmadan" Kolombiya'dan gelmiş hammaddeyle üretim yaptığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre FARC, Kolombiya'da kontrol altında tuttuğu madenlerinden çıkardığı tungsten cevherini ABD'ye, Pennysylvania'ya ihraç etti. Burada işlenen cevher, Avusturya'da işlenmiş cevheri ürün haline getiren bir firmaya yollandı. Devler de, buradan aldıkları parçaları ürünlerinde...

ABD'li şirketin 2012'de Kolombiya'dan sadece 93 ton cevher aldığı belirtilirken, uzmanlar da, bu miktarın dünya tungsten tüketiminin yüzde 1'i olduğunu vurguladı. BMW, VW, Ferrari, Siemens,Apple, Samsung, HP gibi şirketlerin, Avusturyalı şirketten bitmiş ürün satın aldığı belirtilirken, tümü de, bu konuyla ilgili kendi içlerinde soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Bununla birlikte BMW sözcüsü, her yıl milyarlarca tonluk hammadde ve parça kullandıklarını hatırlatarak, "Çok uluslu bir üreticinin tedarik zincirinden aldığı her bir parçanın nereden geldiğini bilebilmesi çok zor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • sıdkı güler 10 yıl önce Şikayet Et
    emeklilere müjde üstüne müjde . Emeklilere müjde üstüne müjde haberiyle ümitlendiriyorsunuz ama bu haberiniz bir türlü gerçekleşmiyor.Bilmeyen de haberinizle emeklilerin refah seviyesinin dünya emeklilerinin refah seviyesini geçtiğini sanacak.lütfen olmayan şeyleri olmuş gibi yayınlamayın. Haberciliğinize olan güvenimizi sarsmayın.
    Cevapla