Yatırımcıların ABD endişesi: Balon oluşuyor

Dünyanın en ünlü yatırımcıları Jim Rogers, Mark Mobius ve Marc Faber, peşpeşe açıklamalar yaparak ABD'nin hamlelerinden endişe duyduklarını söylediler. Yatırımcılara göre, Fed ne yaptığının farkında değil ve küresel çaplı bir balon oluşmak üzere...

Yatırımcıların ABD endişesi: Balon oluşuyor
Yatırımcıların ABD endişesi: Balon oluşuyor
GİRİŞ 31.07.2013 09:31 GÜNCELLEME 31.07.2013 09:31

Dünya ekonomisi için yeni bir tehlike kapıda mı? İddiayı ortaya atan dünyanın en ünlü yatırımcıları... Jim Rogers, Mark Mobius ve Marc Faber gibi dünyanın önde gelen yatırımcıları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ne yaptığının farkında olmadığı ve küresel çaplı bir balon oluştuğu görüşünde...

MB'LER SUNİ BALON YARATTI

Milyarder yatırımcı Jim Rogers, tarihte ilk kez tüm merkez bankalarının aynı anda para basmasından ötürü sunî bir balon oluştuğunu ileri sürdü. Rogers, tüm dünyanın kurları zayıflatmaya çalışmasının varlık değerleriylele ekonominin gerçekleri arasında kopukluğa nedene olduğunu savundu.

'DOKTOR KIYAMET' KRİZDE FED'İ SUÇLADI

'Doktor Kıyamet' lakabıyla tanınan ünlü yatırımcı Marc Faber de, Fed yetkililerinin atacakları adımlardan emin olmadığını iddia etti. Faber, "Fed parasal genişleme yerine kredi balonuna yönelik adımlar atsa kriz hiç çıkmazdı" dedi.

'ÇİN ABD'Yİ KESİNLİKLE GEÇECEK'

Templeton Asset Management'ın yöneticisi olan bir başka ünlü yatırımcı Mark Mobius ise, Çin'deki piyasanın nihayi surette ABD'yi geçeceğini öngörerek, "Çin dünyanın en büyük ekonomisi diyebiliriz" ifadesini kullandı. Çin ekonomisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Mobius, Çin'de bir ralli gerçekleşeceği görüşünde.