Yunanistan'da siyasi partilere haciz

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, devlet harcamalarında tasarruf amacıyla siyasi partilere yapılan ödemelere getirilen kesintiler partileri zor durumda bırakırken partilerin şimdi de başı hacizle dertte.

Yunanistan'da siyasi partilere haciz
Yunanistan'da siyasi partilere haciz
GİRİŞ 16.05.2013 18:33 GÜNCELLEME 16.05.2013 18:33

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, devlet harcamalarında tasarruf amacıyla siyasi partilere yapılan ödemelere getirilen kesintiler partileri ekonomik açıdan zor durumda bırakırken, koalisyon hükümeti ortaklarından Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK), ödenmeyen kira borcu nedeniyle Atina'daki merkez bürolarının bulunduğu binanın sahibi ile mahkemelik oldu.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, bina sahibinin, PASOK'u ödemediği kira borcu için icraya vermesi üzerine, dün partinin İppokratus caddesindeki merkez binasına haciz geldiği ileri sürüldü.

İcra memurlarının binada bulunduğu sırada PASOK'un genel müdürü Nikos Salayannis'in, bina sahibi ile görüşerek kira borcunun 25 Mayıs'a kadar ödeneceğine dair yazılı teminat vermesiyle tahliye işleminin son anda ertelendiği belirtildi.

Yaklaşık 500 bin avro ödenmemiş kira borcu bulunduğu belirtilen PASOK'un, taşınmak için Atina'da daha ucuz bir yer aramaya başladığı belirtildi.

KAYNAK: AA