Interpol'den Erdoğan'a tam destek

Terörün finansman kaynaklarını kesilmesi çağrısında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Birleşmiş Milletler'den sonra Interpol'den tam destek geldi.

Interpol'den Erdoğan'a tam destek
Interpol'den Erdoğan'a tam destek
GİRİŞ 25.04.2013 11:40 GÜNCELLEME 25.04.2013 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Uluslararası Polis Teşkilatı (International Criminal Police Organization) Interpol Genel Sekreteri Ronald K. Noble, Başbakan Erdoğan'ın, "Kaçakçılık teröre kaynak sağlayan bir konuma ulaşmıştır. Terör büyük oranda kaçakçılıktan besleniyor" sözlerine ilişkin, "Başbakan Erdoğan'ın söyledikleri tam anlamıyla doğru, Türkiye'nin bir ortak olarak, rolü ve önemi artmaya devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin, merkezi Fransa'nın Lyon kentinde olan 190 üyeli Interpol'ün en yakın çalıştığı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Noble, Türkiye'nin kendileri için son derece önemli bir ortak ve terörle ortak mücadelede destekçi olduğunu söyledi.

Noble, "Türkiye, aynı zamanda terörün finansmanında kullanılan kaçak ürünlerin ticaretiyle de ciddi şekilde mücadele ediyor" dedi.

Başbakan Erdoğan dün katıldığı 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'nin kaçakçılıkla mücadele ettiğini belirterek, terörün bitirilmesi halinde sahtecilik ve kaçakçılığa darbe vurulacağını söylemişti.

-"Türkiye'ye zararı 300-400 milyar dolar"-

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da Ankara Sanayi Odası (ASO) Medya Dergisi'nin bir araştırmasına atıfta bulunarak, "O günün şartlarında PKK terörünün Türkiye'ye verdiği zararı 100 milyar dolar diye söylemiştik. Bugün 300-400 milyar dolar diyebilirsiniz. Türkiye bu konuda çok zaman kaybetti. Artık geldiğimiz süreç, gerçek kardeşliğin yaşandığı, insanlığın dinlerine, dillerine ırklarına, renklerine göre ayrılmadığı, herkesin insan olduğu için sevildiği bir dönem olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl Kasım ayında Roma'da düzenlenen Uluslararası Polis Teşkilatı Genel Kurulu'na katılan dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin terör örgütleri için önemli bir mali kaynak oluşturduğunu anlatmış, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Fevzi Demirci 10 yıl önce Şikayet Et
    destek bedava. bizim terörle mücadelemizi herkes destekliyor. fakat iş icraate gelince ortada kimse yok.
    Cevapla