Soros kriz için bağış topluyor

Açık Toplum Enstitüsü Kurucusu George Soros, 2008 yılından bu yana devam eden ekonomik krizin gidişatının kendisini endişelendirdiğini belirterek, Avrupa'da kendisinin öncülüğünü yaptığı bir dayanışma kampanyası başlattı.

Soros kriz için bağış topluyor
Soros kriz için bağış topluyor
GİRİŞ 08.04.2013 10:33 GÜNCELLEME 08.04.2013 10:33

AA muhabirinin Açık Toplum Enstitüsü'nden edindiği bilgiye göre, Soros'un başlattığı kampanya kapsamında Avrupa'da krizinden etkilenen ülkelerde bazı yardım merkezleri kurulacak. Açık Toplum Enstitüsü'nün kurduğu ''solidaritynow.org'' sitesinden toplanan bağışlar krizden zarar görmüş, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kampanya'nın ilk hedefi ise Avrupa'da krizden en ağır darbeyi almış olan Yunanistan'da halka yerel sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla ulaşarak, hem Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Enstitüsü'nün yardımlarını, hem de toplanan bağışları iletmek.

Açık Toplum Enstitüsü'nden gönderilen açıklamada Soros, ''Avrupa'daki kriz benim büyük bir endişe kaynağı. Krizin insani bedeli çok büyük ve giderek de büyümeye devam ediyor. İnsanlar işlerini ve evlerini kaybediyor'' dedi.

Avrupa'dan krizden farklı ulusların halklarının sosyo-ekonomik olarak son derece olumsuz etkilenmeye başladığını vurgulayan Soros, ''Bu krizde en çok sıkıntı çekenler, aslında krizde hiç rolü oynamayan insanlar. Bu zor zamanlara rağmen, Avrupa'da biraraya gelerek, dayanışmamızı gösterebiliriz. Bugün 'Şimdi dayanışma zamanı'nı (Solidarity Now) başlatıyoruz'' dedi.

''Dayanışma zamanı'' kampanyası kapsamında, dayanışma merkezleri aracılığı ile halka sağlık, barınma, yasal destek, iş başvurularında danışmanlık hizmetleri verilecek, hasta, göçmen ve mültecilere öncelik verilecek.

Avrupa'da krizi çözebiliriz

Açık Toplum Enstitüsü'nün resmi web sitesinden başlatılan kampanyada Soros özel bir video ile mesajlarını iletiyor. ''Avrupa'da krizi çözebiliriz'' mesajı ile başlayan video da, ''Siz güvende değilseniz, ben de güvende değilim. Siz özgür değilseniz, ben de özgür değilim. Siz evsiz kalmışsanız, benim de evim yok demektir. Eğer siz açsanız ben de açım. Eğer siz işinizi kaybederseniz, ben de kaybederim'' ifadeleri kullanılıyor.

Soros'un öncülüğünde hazırlanan kampanyada, ''Kimse kaybeden olmamalı. Ekonomik çöküşün dalgaları hepimizi içerisine çekebilir. Yapılar çökerse, sistem başarısız olursa, ayakta kalan insanlar olmalı. Dayanışma sessizlik değil, hepimizin yükselen sesidir'' ifadelerine yer veriliyor.

 

KAYNAK: AA