Gazze Limanı'na Türkiye gözetiminde idare

Gazze'deki ''Ambargoya Karşı Halk Komitesi'' Başkanı Cemal el-Hudari, ambargonun kaldırılması konusunda hayati önem taşıyan Gazze Limanı'nın idaresi için Türkiye'nin gözetiminde yeni bir mekanizmanın kurulmasını önerdi.

Gazze Limanı'na Türkiye gözetiminde idare
Gazze Limanı'na Türkiye gözetiminde idare
GİRİŞ 27.03.2013 18:55 GÜNCELLEME 27.03.2013 18:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hudari, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, ''Gazze Liman yönetimi bünyesinde çalışacak Türkiye'nin gözetiminde yeni bir mekanizma kurulabilir. Böylelikle, Türkiye'den gelen ürünler, Gazze limanına ulaşır'' dedi.

Bağımsız milletvekili de olan Hudari, toplantıda ayrıca ikinci intifada sırasında hasar gören uluslararası Gazze Havaalanı'nın yeniden inşa edilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • enderr 11 yıl önce Şikayet Et
    bugün Filistin sorunu sadece Arapların sorunu değil Türkiye'nin de sorunudur. neden mi? Osmanlı hakimiyetinde kalan ve yüzyıllardır barış ve huzurun kadim şehri olan Filistin bugün kan gölüne döndüyse yıllardır Türkiye'nin içindeki sorunlardan dolayı ya da içine hapsedilmiş bir Türkiye'den dolayı da sorumlu olarak pay çıkartmamız gerek. Osmanlı askerleri Filistin'den Şam'a doğru çekilirken Arap kadınlar şöyle seslniyorlardı. "Ey Osmanlı evlatları, torunları bizi bırakıp nereye gidiyorsunuz" diyerek haykırıyorlardı düşmanın gözü dönmüş durumundan değil cihan devleti Osmanlı'nın adalet ve hak dağıtımının biteceği ve bugünleri görmüş olmalılar ki o yüzden haykırıyorlardı. işte bu yüzden Filistin de Suriye de bizim iç meselemizdir.
    Cevapla