Almanya'dan kritik Türkiye açıklaması! 'Silah...'

Almanya merkezli savunma şirketi Rheinmetall'in CEO'su Armin Papperger, Türkiye'ye silah ihracatları için hükümetten izin alınması olasılığının oldukça düşük olduğunu söyledi.

Almanya'dan kritik Türkiye açıklaması! 'Silah...'
Almanya'dan kritik Türkiye açıklaması! 'Silah...'
GİRİŞ 30.10.2017 09:17 GÜNCELLEME 30.10.2017 10:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Almanya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan siyasi gerilim, iki ülke arasındaki silah ve mühimmat ticaretine de sekte vuruyor. Rheinmetall CEO'su Armin Papperger, Alman savunma sanayii şirketi Rheinmetall'in TSK'ya ait Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planları gibi birçok projenin beklemede olduğunu ve hükümetlerden onay alamadığını kaydetti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya'dan halihazırda Türkiye'ye silah ihracatları için hükümetten izin alınması olasılığının oldukça düşük olduğunu vurgulayan Papperger "Türkiye ile ilişkiler düzelmedikçe, Almanya'dan onay çıkması zor" dedi.

Rheinmetall'in Türkiye'de tank üretimi için bir fabrika kurma planları ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle protestolara neden olmuştu. Bir grup protestocu, Rheinmetall'in Türkiye'de tank fabrikası kurma planlarını geçen mayıs ayında Berlin'deki Alman meclis binasının önüne bir tank getirerek protesto etmiş ve projenin durdurulmasını talep etmişti.

YORUMLAR 19
  • resat 6 yıl önce Şikayet Et
    G3ler de a moda olmus agir hantal gibi silahlar. 20 25 yillik zamani gecmis silahlar artik t.c kendi piyade silahini yapsin bi piyade silahini uretemeyen ulke kendini nasil savunurki yeter artik su disari bagimli olaktan biktik.
    Cevapla
  • MEHMET AMANOSLAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptık yapıyoruz yaa.. MPT76 JNG 90 MPT55 HEP YAPILDI MAKİNALISI YAPILIYOR.. KESKİN NİŞANCI OLANI YAPILDI... HERŞEYİ YAPILIYOR ŞÜKÜR OLSUNN..
    Cevapla
  • bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi 20 25 benim silahım 70 kusur modeldi
    Cevapla
  • Dayakçı 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de silah sanayinde çalışan müdürleri sıra dayağına çekin her çeşit silah bir ay içinde hazır olur.
    Cevapla
  • süleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    yivli yivsiz silah yapımı tasarımı ve satışı serbest olsun nato kriterlerinin çok çok üzerinde silah ve mühimmat yapılır. şu an birçok yivsiz silah yapan firmalar var. kendileri için oluşabilecek tehlikeyi öngörmüşler satamıyoruz silah sanayileri güçleniyor bize bağımlılıkları kalmıyacak diyorlar bence
    Cevapla
  • Vénus Hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    aha da ranza, ürettigi bahaneye bakhele.. koca Almanya'nin karar vericisi Bir grup protestocuymus, enteresan..?! Armin Papperger sen onu külahıma anlat.. hiçbir ise yaramayan islevsiz demode kabiliyetsiz Alman yapimi Leopard tanklarını basina çal..
    Cevapla
  • Dadas 25 6 yıl önce Şikayet Et
    ya hehe vermeyin bize zaten kötü komsu lazim ki kendimiz yapalim rusya cin bekliyor zaten vermesinler biz satalim uzun boyutta kendilerine büyük zarar acar.
    Cevapla
  • suskun44 6 yıl önce Şikayet Et
    ne olur bize hurda ördek vuramayan G3 satın
    Cevapla
  • mertmert 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadarda değil yani
    Cevapla
  • t.c 6 yıl önce Şikayet Et
    alman yapımı g3
    Cevapla
  • tamirci 6 yıl önce Şikayet Et
    G3 ler Türk yapımı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle