Yerli üretim ANKA seri üretime geçiyor

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, milli imkanlarla tasarımı gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA ile ilgili olarak bir iki ay içerisinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI TUSAŞ) ile sözleşme imzalanacağını söyledi.

Yerli üretim ANKA seri üretime geçiyor
Yerli üretim ANKA seri üretime geçiyor
GİRİŞ 01.03.2013 13:38 GÜNCELLEME 01.03.2013 14:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bayar, ANKA'nın bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Bayar, ''ANKA'' İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi projesinin bir tasarım geliştirme projesi olduğunu ve geçen ay bu projenin son testlerinin yapıldığını hatırlattı. Bu testlerin içinde en az 18 saat havada kalma, gece iniş-kalkışların olduğunu anımsatan Bayar, ANKA'nın testlerden başarıyla geçtiğini ifade etti.

ANKA projesinin tasarım-geliştirme safhasını da başarıyla tamamladığını vurgulayan Bayar, bundan sonraki sürecin seri üretim olduğunu kaydetti.

Bu durumla ilgili olarak TAI ile sözleşme görüşmelerinin devam ettiğine dikkati çeken Bayar, ''Önümüzdeki bir iki ay içerisinde TAI ile sözleşme imzalayacağımızı düşünüyorum. Bunlar seri üretim uçakları olacak. Tasarım-geliştirme uçaklarından biraz daha ileri bir tasarım ve versiyon olacak. Bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşünüyoruz ama bugün itibariyle ANKA uçağımız olgunlaşmış ve başarılı bir insansız hava aracıdır'' diye konuştu.

''Milli Piyade Tüfeği özgün bir silah''

Bayar, soru üzerine, ''Mehmetçik'' silahının Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun üzerinde çalıştığı bir silah olduğunu ve bunun Milli Piyade Tüfeği ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Milli Piyade Tüfeği projesinde geliştirilen silahın tamamen özgün olduğunun altını çizen Bayar, ''Milli Piyade Tüfeği kendi tasarımımızla geliştirdiğimiz, şu anda kalifikasyon testlerine tabi tuttuğumuz bir silah. Bu silahı henüz kamuoyuyla paylaşmış bir değiliz'' dedi.

Bayar, ayrıca, test süreçlerinin tamamlanmasının ardından silahın kamuoyuyla paylaşılacağını ifade ederek, silahın tamamen Türkiye'ye özgü olduğunun görüleceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • weiss mann 11 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet.... Yıllardır duyarız.. Şehir efsaneleri gibi..sürekli anlatılır durulur. Milli Bütçeden(Gayri safi milli hasıla diyor bazıları) %bilmem kaç oraya, %bilmem kaç şuraya vs vs. Uzar gider mevzu velhasıl kelam. Yanlış hatırlamıyorsam her geçen sene bütçeden askeriye'ye ayrılan miktar giderek azalıyor olması lazım. Atalarımızın bir deyimi ile... Para delikanlıyı bozar. Çok para çok iş demek değilmiş. Az parayla da çok iş yapıla biliyormuş.. Söylemek istemezdim ama demeden de geçmeyeyim; Ergenekonun muslukları kısılınca askeriye'nin parasımı artmaya başladı ne ? selamlar.
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    Barışı Getirecek Olan Çalışmalar İşte Bunlar.... Düşmanlarınızın size verecekleri zararı önlemenin yolu bu çalışmalardan geçiyor. Siz güçlü olacaksınız ki karşınızda olanlar akıllarını başlarına alsınlar. PKK'nın terörden vazgeçmekten başka çaresi kalmayacak. Artık dağlarda babalarının evindeki gibi barınamayacaklar. Bunu hissetmeleri bile örgütün dağılma sebebi olacak. Tüm çalışanların ve bu çalışmaları destekleyenlerin Allah yollarını açık etsin.
    Cevapla
  • mehmet bulut 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsn. devamıda olsn
    Cevapla
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    Hayy maşallah maşallah. Dünyayı adaletle yönetmek Türkiye ye nasip olur inşallah
    Cevapla
  • onur ergezer 11 yıl önce Şikayet Et
    GURURLANIYORUZ. savunma sanayimizin bu kadar gelişmesi bölgedeki süper güç olmamızı hızlandırıyor tebrikler diyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle