Royal Halı kıtadan kıtaya halı serecek

1940'da dedelerinin 'Attaniyecilik' ile başladığı ticareti önce Türkiye sanayi devi Naksan Plastik'le sonra da Türkiye'de 'ilk'lerin inovasyon markası Royal Halı ile taçlandıran Nakıpoğlu Ailesi, halıda dünya markası olmak için kolları sıvadı. İlk hedef ABD, Arjantin ve Afrika!

Royal Halı kıtadan kıtaya halı serecek
Royal Halı kıtadan kıtaya halı serecek
GİRİŞ 16.02.2013 10:23 GÜNCELLEME 16.02.2013 19:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2013 yılında yüzde 22 büyüyecek Royal Halı Latin Amerika ve Afrika'ya açılacak

10 yıl içerisinde dış pazarlarda dengelerin değiştiğini gözlemleyen Royal Halı, 2013 yılında üretim ve cirosal anlamda yüzde 22 büyüme kararı aldı. Royal Halı, 700 çeşit halısı ile Brezilya, Arjantin ve Afrika ülkelerine açılacak.

[2005'te Gaziantep'in tanınmış ailelerinden Nakıboğlu ailesi tarafından kurulan ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından NAKSAN Holding bünyesinde faaliyete geçen Royal Halı, dünyayı yeniden keşfetmeye hazırlanıyor.

Son 10 yılda dış pazarlarda dengelerin tamamen tersine dönmeye başladığını açıklayan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "10 yıl önce biz krize girdiğimizde Avrupa bizimle alay ederken, şimdi ise biz, onların düştüğü durumu ibretle izliyoruz. Dış pazarlarda dengeler öyle değişti ki, artık dünyanın yeniden keşfedilmesi gerekiyor" dedi.

2013 yılında üretim ve cirosal anlamda yüzde 22 büyüme kararı aldıklarını açıklayan Taner Nakıboğlu, başta Brezilya, Arjantin ve Afrika ülkeleri olmak üzere farklı pazarlara açılacak.

SigortHalı uygulaması tüketiciden tam not aldı

Royal Halı'nın kurulduğu günden bu yana tüketicilerin ilgisini çekecek projelere imza attığını söyleyen Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "Özellikle 3 etkili halı olarak tanımladığımız antibakteriyel halılarımız bizim için çok değerli.

Sektöre de öncülük etmiş olduğumuz bu projemizle birlikte bütün halılarımız antibakteriyel özellikli hale geldi. Artık tüketicilerimiz halılarımızı uzun yıllar güvenle kullanabilirler" dedi. SigortHalı uygulaması ile üretim hatalarının yanı sıra tüketici hatalarını da güvence altına aldıklarını söyleyen Taner Nakıboğlu, "Üretim hatalarına karşı 2 yıl garantimiz bulunuyordu.

SigortHalı uygulaması ile üretim hatası kapsamında olmayan, doğrudan kullanıcı hatalarını da 1 yıl süre ile güvence altına aldık. Uygulama sayesinde lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları ve yanma nedeniyle deforme olmuş halılar için 1 yıl içerisinde 2 kez, bire bir aynı ebat ve aynı desen kodundaki ürün ile değişim hakkı veriyoruz.

Dünya halı sektöründe bu uygulamayı sadece Royal Halı gerçekleştiriyor" dedi. Uygulamanın ilk önce tüketici tarafından biraz yadırgandığını ifade eden Taner Nakıboğlu, "Ancak geldiğimiz noktada insanlarımızın bu konuda bilinçlendiklerini görüyoruz ve bu da bizi memnun ediyor. SigortHalı uygulaması sayesinde de tüketicilerimizi rahatlatmış oluyoruz.

Bizden alınan halıların tamamı SigortHalı kapsamında" dedi. 1.5 yıl önce başlatılan SigortHalı uygulaması çerçevesinde 200 bin metrekare halının sigortalandığını açıklayan Taner Nakıboğlu, "Geldiğimiz noktada 50 bin adet halı sigorta ettirilirken, bu halıların yüzde 10'u için değişim talebi geldi ve bu halılar yenileri ile değiştirildi" dedi.

2013 yılında yüzde 22 büyütülecek

Türkiye'deki halıların yüzde 90'ının, Dünya'daki halıların ise yüzde 35'inin Gaziantep'te üretildiğine dikkat çeken Taner Nakıboğlu, "Royal Halı olarak katma değerli ürün açısından sektörün lideri konumundayız" dedi.

2012'de 234 milyon TL'lik bir ciro gerçekleştirdiklerini belirten Taner Nakıboğlu, "Üretimimizin yüzde 70'i iç piyasaya, yüzde 30'u ise ihracata gidiyor. Bu yıl hem üretim hem de ciro anlamında yüzde 22'lik bir büyüme hedefi belirledik. Yıl sonunda ciromuzun 275 milyon TL olmasını bekliyoruz" dedi.

Geçen yıl 500 bin adet halı satışı yaptıklarını söyleyen Taner Nakıboğlu, Türkiye genelindeki bin 300 mağazada 700 çeşit ürünü tüketicilerle buluşturduklarını kaydetti.

180 adet Royal Halı show-room'u bulunduğuna dikkat çeken Taner Nakıboğlu, 2013 yılı sonuna kadar bu rakamı 250'ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Taner Nakıboğlu, "550 kişinin istihdam edildiği şirketimizde yıllık 3 milyon metrekare halı üretiyoruz" dedi.

Yeni pazar Brezilya ve Afrika ülkeleri

"Türkiye 2001 krizine girdiğinde Avrupa bize gülüyordu" diyen Taner Nakıboğlu, 2011 yılında Avrupa'nın krize girdiğini ve bu kez rollerin değiştiğini söyledi.

Son 10 yılda Avrupa, Çin, Afrika, Güney Amerika ve Rusya'da çok büyük değişiklikler olduğuna dikkat çeken Taner Nakıboğlu, "Artık dış pazarlarda dengeler değişti. Biz de bir yıldır dünyayı yeniden keşfetme zamanının geldiğini konuşmaya başladık. Özellikle Brezilya, Arjantin, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri dünyanın yıldızı parlayan ülkeleri haline geldi" dedi.

Royal halı olarak aralarında Çin, Brezilya, Hindistan ve Arjantin'in de bulunduğu 50'yi aşkın ülkeye halı satışı gerçekleştirdiklerini bildiren Taner Nakıboğlu, "Bugün Çin ve Hindistan'ın bütün dünyaya halı ihraç ettiği bir ortamda, Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemle geliştirdiğimiz katma değerli halı çeşitlerimizi, hem Çin'e hem de Hindistan'a satar hale geldik. Bu gurur verici. 2013 yılında Brezilya, Arjantin ve Afrika ülkelerini hedef pazar olarak belirledik. Dünyayı yeniden keşfederek, kendimize yeni pazarlar bulacağız" dedi.

Kişiye Özel Halı üretecek

18 kişilik bir ekiple gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sayesinde sundukları yenilikçi ürünlere dikkat çeken Taner Nakıboğlu, Antibakteriyel Halı, SigortHalı ve Ebru Halı'dan sonra şimdi de Kişiye Özel Halı uygulamasını başlattıklarını açıkladı.

Taner Nakıboğlu, "Müşterilerimiz bize gelerek istedikleri halının rengini ve desenini seçiyor. Biz de kendi istekleri doğrultusunda oluşturdukları halıyı, sadece kendileri için üretiyoruz. Mevcut tezgahlarımızda 8 renk ile halı üretimi yapılabilirken, Kişiye Özel Halı uygulamasında renk seçeneğimiz oldukça geniş. Adeta tüketicilerimizin hayallerini halıya dokuyoruz" dedi.

Yılda iki kez kreasyonların yenilendiğine dikkat çeken Taner Nakıboğlu, "Mart ayında bayilerimizle bir araya gelerek yeni kreasyonlarımızı önce onlara tanıtıyoruz. Eylül ayında ise Gaziantep'te düzenlenen halı fuarında hem alıcıları hem de tüketicileri yeni kreasyonlarımızla buluşturuyoruz" dedi. Taner Nakıboğlu ayrıca, toz ve leke tutmayan halı ile ilgili Ar-Ge çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

"Royal Halı BŞB ile gurur duyuyoruz"

Royal Halı olarak öğrenci bursları, bağışlar, yardımlar ve sponsorluklar gibi sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Taner Nakıboğlu, "3 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı'na katkı sağlıyoruz.

Bundan da çok memnun ve gururluyuz. İlk başlarda birinci lig tecrübesizliğimizle bazı zorluklar yaşamış olsak da şimdi çok iyi gidiyoruz. Hem yerli hem de yabancı oyuncularımız ile takımımız bir bütün oldu" dedi. Taner Nakıboğlu ayrıca, Royal Halı olarak Türkiye Basketbol 3. Ligi'inde yer alan Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı da sponsor olduklarını açıkladı.

Royal Halı ödüle doymuyor

- 2007 Metal Simli İplikle Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon ödülü,
- 2008 Bambu İpliğinden Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü,
- 2009 Antibakteriyel Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü,
- 2009 Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) Antibakteriyel Sertifikası,
- 2009 Tüm Tüketicileri Koruma Derneği Yılın Altın Markası,
- 2009 İSO Ar-Ge ve İnovasyon Ödüllerinde başarı plaketi,
- 2011 yılı başında Sağlık Bakanlığından Ürünlerin ANTİMİKROBİYAL olduğuyla ilgili BİYOSİDAL ÜRÜN SERTİFİKASI
- 2009 İSO verilerine göre ilk 500 şirket sıralamasında 466'ncı,
- 2009 Fortune Dergisi verilerine göre ilk 500 şirket içerisinde 375. sırada
- 2010 yılında Fortune Dergisi verilerine göre 500 şirket içerisinde 400. sırada
- İSO 2010 verilerine göre ilk 500 şirket arasında 439. sırada
- 2011 yılı İSO İnovasyon Jüri Özel Ödülü

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Müslüm 11 yıl önce Şikayet Et
    Hey Gidi Naksan . İşçinin emeğini ye, işçinin üç beş kurus maaşını çok gör, işçinin güvenliğini ve aile hayatını düşünme, sonra da ödülden ödüle koş. Nasıl alıyor ödülleri. Gariban işçilerin haklarını yiyerek, işçileri asgari ücretle çalıştırarak ödül alınıyorsa, bütün ödülleri sizin olsun...!
    Cevapla
  • Can Atilla 11 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Naksan. Evet ödülden ödüle doymuyor ama çalışanlarına bulgur pilavı yoğurt yediriyor. İşte böyle böyle zengin oluyor Gaziantep sanayisi.
    Cevapla