İcra Kurulu üyesi BİM'in başarı sırrını anlattı!

Dünyada en hızlı büyüyen 10'uncu perakende şirketi BİM'in İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu BİM 'in başarısı hakkında anlattı...

İcra Kurulu üyesi BİM'in başarı sırrını anlattı!
İcra Kurulu üyesi BİM'in başarı sırrını anlattı!
GİRİŞ 19.01.2013 10:02 GÜNCELLEME 19.01.2013 10:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2006-2011 döneminde yıllık perakende satış gelirlerini ortalama %29,8 oranında artırarak 2011yılında 4 milyar 907 milyon dolarlık perakende satış gelirine ulaşan BİM, dünyada en hızlı büyüyen 10'uncu perakende şirketi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu şunları söyledi:"Deloitte 'Perakendenin Küresel Güçleri 2013' Raporu, BİM'in başarısını bir kere daha tescil ediyor. BİM'in bu başarısında kaynaklarını en etkili ve verimli bir şekilde kullanması ve sonrasında üretilen katma değer büyük rol oynadı.

Verimlilik odaklı çalışma yaklaşımımız bu başarıyı getirdi. Verimlilik odaklı çalışma yaklaşımı harcama yapmamak demek değildir. Bu yaklaşımın özü, israf etmeden gerektiğinde yeterlimiktarda yatırım yapmak, harcamak esasına dayanır ve hemen her sektörde vealanda uygulanabilir.

Raporda işaret edildiği gibi, "gelişmekteolan pazarlar" olarak tarif edilen Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkeler grubundan ilk kez bir şirket Tobin Q sıralamasında dünya çapında birinciliği elde ediyor. Hem BİM olarak hem de ülkemiz adına, elde ettiğimiz bu başarıdan haklı bir gurur duyuyoruz."

 

KAYNAK: RETAİLNEWS.COM.TR
YORUMLAR 3
  • cefri ohm 11 yıl önce Şikayet Et
    bim çalışanları insafsızca çalıştıran bir kuruluştur.. cuma günleri namaz vaktinde kapıya anahtar vurmakla müslüman olunmuyor. ayhan şahin isimli yorumcu arkadaşa aynen katılıyorum.asgari ücrete tam 12 saat çalıştırıyor. sırf her şeyi ucuza satabilmek için çalıştırdığı personeli bu şekilde kullanması insafsızlık adaletsizlik, vahşi kapitalizmin bir örneğidir.
    Cevapla
  • yaşar sağlam 11 yıl önce Şikayet Et
    bim'in başarı sırrı.bakkalların yerini almasıdır.. ortak patron, bol reklam, bakkalların yok olması. işte bimin sırrı
    Cevapla
  • ayhan şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    bakkal değil market; çalışanı tek kişi, yazık. çalışanlarının bitkin halleri, yüzlerinden okunuyor. koca markette tek kişi çalışr mı? kardeşim. insaf yahu. kasiyer, rafyerleştirirci, kasa taşıyıcı, depocu tek kişi ve genel de bayan. kocaman insaf ya. ucuz olmasına rağmen sırf bu insafsızlık yüzünden alışveriş yapmamayı düşünüyorum. biraz daha az kar hırsı , daha fazla insanlık
    Cevapla