Türkiye kendi 'füze kalkanı'nı kuruyor

Türkiye kendi füze kalkanını kurmak için son adımı atacak. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi ihalesi karara bağlanacak.

Türkiye kendi 'füze kalkanı'nı kuruyor
Türkiye kendi 'füze kalkanı'nı kuruyor
GİRİŞ 02.01.2013 15:42 GÜNCELLEME 02.01.2013 16:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın saat 15:00'te toplanacak. Toplantıda Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi ihalesinin karara bağlanması bekleniyor.

Füze bataryalarının tamamı 2015 yılında yerleştirilerek Türkiye'yi hava saldırılarından koruyacak.

Ancak Suriye sınırındaki tehdit nedeniyle bataryaların bir kısmının 2013 yılı ortalarında sınıra konuşlandırılacağı ifade ediliyor.

4 model yarışıyor

İhalede ABD'nin Patriot, Rusya'nın S-400, Çin'in FD-2000 ve Fransa-İtalya ortaklığının Eurosam Samp-T modeli yarışıyor. 

4 adet alınacak sistemlerden biri Suriye sınırına, biri İstanbul, diğeri ise Ankara'ya yerleştirilecek.

Sistem, uzun menzilli füze tehditlerini Türk hava sahasına girmeden bertaraf etmeyi amaçlıyor.  

YORUMLAR 3
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaa. buyur yap desem ayıp olmaz değil mi? mesele parada değil, bilgi, teknolojide ve yetişmiş insan gücünde düğümleniyor. bu gücü ulaşanlar bu duruma bir kaç senede gelmediler. onlarca senedir bu işlerle uğraşa uğraşa,pişe pişe, yapa yapa, boza boza belli bir birikime ve alt yapıya ulaşarak şimdiki düzeylerine geldiler. hadi hemen onu da yapalım,bunu da yapalım, şunu da yapalım demekle, bugünden yarını bir şey yapamayız. ok ile yaydan, kazma ile kürekten bahsetmiyoruz. eğer istikrar bozulmazsa, ekonomik gücümüz daha da artarsa, teknoloji,bilgi ve yetişmiş insanımız düzeldiğinde elbette ki onların yaptığını biz de yapacağız. ama o güne kadar bu teknolojiyi onlardan almak,düşmanımızın silahıyla silahlanmak zorundayız. ilim müslümanın yitiğidir, nerede bulursa gider alır, bunu bir gurur meselesi yapmaz. ekmeden biçmek ALLAHa mahsustur. bugün ekeceğiz yirmi sene sonra biçmeye başlayacağız.
    Cevapla
  • ramazan taşkıran 11 yıl önce Şikayet Et
    hepsinden birer tane alınsın. çinden alınacak olan ile çinin füzesi düşmez ya..
    Cevapla
  • Aziz Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    hep dışardan alıyoruz. kendimiz niye yapmıyoruz,kardeşim!.... dışardan alınan silahlarla ''milli savunma sistemi'' kurulabilir mi?!...
    Cevapla