Yaptığı bez bebekle 50 kadına iş kapısı açtı

Tokat'ta Halk Eğitim Merkezi'nden emekli olduktan sonra bez bebek üretimine başlayan 57 yaşındaki girişimci Ayşe Bilkay, 50 ev hanımına iş kapısı açtı.

Yaptığı bez bebekle 50 kadına iş kapısı açtı
Yaptığı bez bebekle 50 kadına iş kapısı açtı
GİRİŞ 11.12.2012 13:25 GÜNCELLEME 11.12.2012 13:25

Bilkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce emekli olduktan sonra bez bebek üretmeye başladığını söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce de tarihi Taş-Han'da açtığı dükkanda bez bekleri satmaya başladığını ifade eden Bilkay, ürettikleri bez bebeklere talebin çok yüksek olduğunu, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Ayşe Bilkay, talebi karşılamak için kentteki 50 ev hanımını üretime dahil ettiklerini dile getirerek, ''Bez bebeklerin elbiselerini ev hanımlarına yaptırıyoruz. 50 ev hanımı bize çalışıyor. Kadınlar verdiğimiz ürünleri evlerinde yaparak bize teslim ediyor. Günlük 50 bez bebek üretiyoruz. El emeği gerektirdiği için üretim uzun sürüyor. Kadınlarımız hem aile bütçesine destek oluyor hem de üretime katkıda bulunuyor'' diye konuştu.

-Almanya'ya da gidiyor-

Ürettikleri bez bebeklere yurt dışından da talep olduğunu ifade eden Bilkay, ''Almanya'ya da bez bebek gönderdik. Bez bebekler renkli kıyafetler giydiği için özellikle kente gelen Japon turistler bebeklere yoğun ilgi gösteriyor. Bez bebeği, yeterince tanıtamıyoruz. Bez bekleri tanıtmak için çalışmaların yapıldığını da biliyoruz'' dedi.

Ayşe Bilkay, bez bebekleri 10 ile 25 lira arasında değişen fiyatlardan sattıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA