En iyi makaleyi yazan genç bilim adamı TT'den!

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un Genel Müdür Danışmanı Dr. Rasim Özcan, ekonomi alanında uluslararası en prestijli ödüllerden birini kazandı.

En iyi makaleyi yazan genç bilim adamı TT'den!
En iyi makaleyi yazan genç bilim adamı TT'den!
GİRİŞ 29.11.2012 11:05 GÜNCELLEME 29.11.2012 11:09

Ekibiyle birlikte hazırladığı “Türkiye'de Kamu İhaleleri ve Rekabet” başlıklı makale “Industrial Organization Society” tarafından en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı alanında ödüle layık görüldü. Dr. Özcan, ödülünü 17-19 Mayıs 2013 tarihlerinde ABD'nin Boston şehrinde yapılacak olan resepsiyonda alacak. 

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Industrial Organization Society Conference organizasyonunun en iyi makaleyi yazan genç bilim adamı ödülü Türkiye'ye kazandırıldı. Türk Telekom Genel Müdürü Danışmanı Dr. Rasim Özcan, 2 meslektaşıyla hazırladığı “Public Procurement Auctions and Competition in Turkey” (Türkiye'de Kamu İhaleleri ve Rekabet) konulu kapsamlı araştırması ve yayımladığı makale ile ödüle layık görüldü.

Merkezi Amerika'nın Boston şehrinde bulunan ve 1972 yılında gerçek piyasalar için antitröst politikaları, regülasyon, rekabet ve piyasa hakimiyeti gibi temel konularda araştırmaları desteklemek amacıyla kurulan Industrial Organization Society dünyanın dört bir yanından seçkin üniversitelerden profesörlerin üye olduğu kapsamlı, etkili ve son derece prestijli bir topluluk. En iyi makaleyi yazan genç bilim adamı ödülü ise her yıl Industrial Organization Society tarafından o yıl içinde zaten ince eleyip sık dokunarak seçilip yayınlanan makalelerden sadece birine verilmekte.

Dr. Rasim Özcan, e-ihale ve etkili ihale planlaması üzerine zengin bir kaynak sunan makale ile kazandığı ödülü, 17-19 Mayıs 2013 tarihinde ABD'de Boston şehrinde Industrial Organization Society tarafından düzenlenecek olan ve dünyanın önde gelen bilim adamlarının katılacağı uluslararası konferansta alacak. Genç bir bilim adamının üstün araştırması olarak nitelenen makale Industrial Organization Society dergisinin 2012 yılı Mayıs sayısında yayımlandı.

“Borsalarda açılış ve kapanış fiyatı manipülasyonunu önlemeye yönelik stratejik tedbirler” ve “Radyo Frekans tahsis stratejileri: Federal İletişim Komisyonu kablosuz spektrum ihaleleri” gibi daha bir çok etkin araştırması bulunan Dr. Özcan, rekabet ve manipülasyon stratejileri konularındaki uzmanlığıyla da ön plana çıkan genç bir bilim adamı.

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Dr. Özcan, aynı üniversitenin ekonomi bölümünde yüksek lisansını yaptı. Doktorasını ABD'de Boston College'da ekonomi alanında tamamladı. Boğaziçi, Koç, Sabancı gibi ülkemizin seçkin üniversitelerinin yanı sıra bu yıl da Harvard Üniversitesi'nde ders veren Dr. Özcan, 2010 yılından bu yana Türk Telekom Genel Müdür Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

KAYNAK: HABER7