TSK için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi

İzmirli girişimci Türkiye'de ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli için künyelere isim ve sicil bilgilerini yazan 'Künye Yazma Makinesi' yaptı.

TSK için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi
TSK için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi
GİRİŞ 10.10.2012 12:42 GÜNCELLEME 10.10.2012 23:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Kemalpaşa Armutlu mahallesindeki, mütevazi imalathanesinde künye yazma makinesini üreten Nebi Uğur, başarı hikayesini anlattı.

Uğur, süreci şöyle dile getirdi: "Bu işe biz aslında toptancılar yüzünden başladık.Yeteri miktarda mal bulunamaması, fiyatların devamlı yükselmesi, bizi imalat yapmaya sürükledi. Bir künye el ile yarım saatte yazılıyordu. 2005 yılında Çin'e gittik 65 adet künye yazma makinesi aldık.

Fakat getirdiğimiz firmalar bizi dolandırdı. Makinelerimizi alamadık. Sadece elimizde bir tane numune vardı. Ben bu makineyi parçaladım ve tek tek parçaları yaparak makineyi altı ay içerisinde imal etmeyi başardım.

El emeği ve göz nuru ile başardığım bu makineyi üretmeye başladım. Türkiye'de şu an 100 adet makinem çalışıyor. Bunlar askeri birlikler ve askeri malzeme satışı yapan işyerlerinde. Yurtdışından gelen makineler 13-14 bin lira, bizim

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • abdülhamid hancı 11 yıl önce Şikayet Et
    çaresizsen çaresizsiniz.... bu kadar basit işler için yabancılara para veriyoruz...nebi beye başarılar diliyorum...
    Cevapla