ASELSAN kapılarını halka açtı! Galeri

Dünyanın sayılı savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN, çoğunluk hisselerine sahip Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kapılarını ilk kez halkın ziyaretine açtı.

ASELSAN kapılarını halka açtı! Galeri
ASELSAN kapılarını halka açtı! Galeri
GİRİŞ 25.09.2012 16:11 GÜNCELLEME 25.09.2012 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme cihazı ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan ve dünyanın 100 büyük savunma sanayi kuruluşları arasında bulunan kurumu gezmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibarenASELSAN'ın Macunköy'deki tesisine kabul edildi.

ASELSAN'ın faaliyetleri hakkında uzmanlardan bilgi alan ziyaretçiler, daha sonra rehberler eşliğinde kurucu Genel Müdür Mehmet Hacim Kamoy'ın adı verilen entegre holünü gezdi.

Konuklara burada, TSK'nın özgün cihaz ve sistemlerle donatılmasında etkin rol oynayan ve ASELSAN'da üretilen cihazlara ilişkin sunum yapıldı.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu ziyaretçiler, kuruluşundan itibaren ASELSAN'da üretilen cihazların bulunduğu sergiyi de gezdi. Ziyaretçilere kurumda üretilen ilk haberleşme cihazları hakkında bilgi verildi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, konuklarla yakından ilgilendi, onlara çeşitli bilgiler verdi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Ergeneman, yarın, ASELSAN'ın yüzde 85 hissesine sahip ana ortak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'nın 25. kuruluş yıl dönümünü olduğunu hatırlattı.

Yıl dönümü dolayısıyla ASELSAN ve TUSAŞ'ı halkın ziyaretine açtıklarını vurgulayan Ergeneman, dileyen vatandaşların 27 Eylül'de TUSAŞ'ı da ziyaret edebileceğini söyledi.

ASELSAN'ın tarihine ilişkin de bilgi veren Ergeneman, şöyle devam etti:

''ASELSAN Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kuruldu. Daha sonra kara, hava ve deniz vakıfları birleşip Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nı kurdular. Biz de vakfın 25. kuruluş yılı dolayısıyla ASELSAN ve TUSAŞ'ı halkın gezisine açtık.

ASELSAN Ankara'da en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Biz Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden sonra üçüncülüğe talibiz. Geçen yıl ASELSAN'ı 15 bini yabancı 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Yabancı heyetler Ankara'ya geldiğinde mutlaka ASELSAN'ı ziyaret ediyorlar.

Yine okullar ve birtakım kuruluşlar ASELSAN'ı ziyaret ediyor. Biz, burayı tek başına gezmek isteyen, birlikte hareket edemediğinden şimdiye kadar gelmemiş vatandaşlara da bu imkanı sağlamak için kurumu ziyarete açtık.''

Ziyaretçilerin ilgisinin memnuniyet verici olduğun dile getiren Ergeneman, daha sonra yine kurumu vatandaşların ziyaretine açabileceklerini belirtti.

Ziyaretçilerden Nuri Özdemir de Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktayı gördüğünü, tesisin kendisine gurur verdiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi Nustafa Canker Can ise ziyaretle ASELSAN'da üretilen cihazlar hakkında bilgi alma şansı bulduğunu dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu türk malımı?senede kaç tane yapıyoruz. ?. güneydoğuda askerlerimiz boşu boşunamı şehit oluyor.gece gündüz çalışında biraz fazlaca yapın şu tanklardan tabi dişardan malzeme gelirde monte edebilirsek .
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    aselsanı yaptıklarından ötürü tebrik ediyorum fakaaaaat. yaptığı ürünlerin reklamından başka birşey görmediğimide belirtmek isterim. ürettiği model ve çaşitlerden ne kadarı nerelerde kullanılıyor bilmiyorum. haberlere konu olan sınır güvenlik projeleri v.b. hiçbirini daha görmedim. yapıp bırakıyor mu ne yapıyor.
    Cevapla
  • Ramazan YÜKSEL 11 yıl önce Şikayet Et
    aselsan'ın doğuşu. 1987, ankara'da bir askeri kantin, emekli bir albay yanıma geldi; evladım pil varmı ? dedi, bereç veya kivi pilinden verdim. hafifçe sitem ederek; evladım aselsan yok mu dedi. komutanım çok az aldığımızdan dolayı bize 1 koli vereceklerini düşünmüyom dedim. bana dedi ki; yavrum '74 barış harekatı yapılacak ve ben de satınalma subayıyım, bereç ve kivi pil fabrikalarına gittim telsislerimiz için uzun zaman dayanacak pil yaptırmak istediğimi söyleyince hemen reddettiler hayır yapamayız deyip işin için sıyrıldılar, ordumuza yardım etmediler bu konuda. ben de raporumu komutanlarıma yazdım ve pili ancak kendimiz yapmamız gerektiğini arz ettim .teklifim kabul gördü ve ondan sonra aselsan'ın ilk harcı da bu olay oldu dedi. "tarihe not düşelim"
    Cevapla