Burası Tunceli! Duyan sıraya girdi

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde kaz çiftliği kuran Volkan Demirdaş, işletmesini bölgenin en büyük üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

GİRİŞ 07.10.2017 15:29 GÜNCELLEME 07.10.2017 16:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Karşıkonak köyünde kaz çiftliği kuran Demirdaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, üretime 500 damızlık kaz ile başladığını söyledi.

Amacının yılda 10 bin kaz üretmek olduğunu anlatan Demirdaş, "Kaz etine ve tüyüne talep olduğu için bu işletmeyi kurduk. Bölgede istihdama ve çiftçilere de katkımızın olmasını istiyoruz." dedi.

İşletmesinin çevresindeki köylüleri de üretime teşvik edeceğini ifade eden Demirdaş, kaz çiftliği ile beraber bölgede buğday, mısır ve arpa üretiminin de artacağını belirtti.

Kazları bölgede tamamen doğal bir ortamda yetiştirdiklerini vurgulayan Demirdaş, şöyle konuştu:

"Tesisimizin önce kümeslerini ve çadırını yaptık. Daha sonra idari binasını ve bakıcı aile evini inşa ettik. Tesisimiz Peri Çayı'nın hemen yanında, suyu doğal, sürekli akan bir suyu var. Bölgedeki çiftçilerin yetiştirmiş olduğu arpa, buğday ve mısırı kazlarımıza vererek bu işe başladık. Gelecekte tesisimizi büyüterek Kars’ın kaz kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz."

Demirdaş, tesisleşme çalışmaları devam eden kaz çifliğini tamamen kendi imkanlarıyla kurduğunu anlattı.

Şimdiye kadar tesise 700 bin liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Demirdaş, "Şu anda yanımızda çalışan üç dört kişi var. Bunlara istihdam sağlayabiliyoruz. Devletten teşvik alıp işleri büyütebilirsek daha iyi şeyler olacak." diye konuştu.

Demirdaş, tesisin elektrik sorunu olduğunu bu sorunun çözülmesinin ardından kuluçka makinelerinin de çalışmaya başlayacağını söyledi.

Tesislerinde tamamen organik üretim yapacaklarını anlatan Demirdaş, "Tunceli'nin doğal yapısını bilen büyük oteller ile büyük firmalardan şu anda yüzlerce sipariş aldık. Bunun sebebi kazlarımızın organik beslenmesidir." ifadesini kullandı.

Demirdaş, Türkiye'nin en büyük kaz çiftliklerinden biri olmayı, hem yurt içine hem de yurt dışına satış yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Bravo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bravo
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun , işleriniz rast gitsin. Bizim ülkesini seven bölgesini kalkındıran insanlara ihtiyacımız var. Umarım Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgilenir ve bölgede bu işin yapılmasını teşvik eder. O kadar boş işlere teşvik verildi ki , verilen teşviklerin maalesef pek çoğu heba oldu. Devlet teşvik işinde de üzülerek söylüyorum çuvalladı. Bahane ne olursa olsun...
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Allah muvaffak etsin, iyi niyetli insanları. Hainleri teröristleri kahretsin.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amiiin inşaallah :-)
    Cevapla