14 milyar dolarlık tavsiye!

Medivation firmasını 2016 ağustosunda 14 milyar dolar karşılığında satan tıp doktoru David Hung yatırım yapmak isteyenler önemli tavsiyelerde bulundu.

14 milyar dolarlık tavsiye!
14 milyar dolarlık tavsiye!
GİRİŞ 06.09.2017 08:37 GÜNCELLEME 06.09.2017 08:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikalı Pfizer şirketine, kanser ilacı üzerinde çalışan Medivation firmasını 2016 ağustosunda 14 milyar dolar karşılığında satan tıp doktoru David Hung yatırım yapmak isteyenler önemli tavsiyelerde bulundu.

Geçen yıl, sıfırdan kurduğu kanser ilacı üreten San Francisco merkezli Medivation firmasını 14 milyar dolar karşılığında ilaç devi Pfizer'a satan Dr. David Hung'dan yatırım tavsiyesi geldi.

Şu an, Alzheimer ilacı üzerinde çalışan Axovant firmasında CEO görevini yürüten ve 10 yılı aşkın süredir biyoteknoloji alanında Silikon Vadisi'nde çalışan Hung, ürün ve değer farkının önemine çekerek "Ürüne dönüştüreceğiniz şeyin değerine öncelik verin." dedi.

İHTİYAÇ OLAN SEKTÖRLER

David Hung başta sağlık, çevre, enerji ve yoksullukla ilişkili konular olmak üzere bazı sektörlerin hâlen ihtiyaç içerisinde olduğunu belirtti.

"Bir şeyin önemine değer verdiğiniz zaman da para kazanabilirsiniz." diyen tıp doktoru, "Eğer önemli bir şey yaparsanız son derece kazançlı olabilir ancak amaç bu olmamalı. Hedef değer yaratmak olmalı, gerçekten değer üretirseniz zenginlik de yaratırsınız. Bazen insanlığın geriye gittiğini düşünüyorum." eleştirisinde bulundu.

"Herkese verebileceğim bir tavsiye zengin olmak ile değer yaratmak arasında çok büyük bir fark var. Silikon Vadisi'nde üzerinde çalışılan pek çok şeyin dünyanın en önemli ihtiyaçlarına yönelik olduğundan veya değer oluşturduğundan emin değilim."

David Hung | Tıp Doktoru

 

 

YORUMLAR 1
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    kanser ilacından bu kadar para kazanırken kansere tedavi bulunmasını beklemek zor. Müslümanlar Allah rızası için çalışırsa birçok şey çözülür ama. 1. si çalışmıyoruz, 2. si Allah'ın rızasını gözetmiyoruz. Ne acı, ne vahim!!!
    Cevapla