Zor koşullar için 'yaşam keki' ürettiler

Muğla'da iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu her türlü hava koşuluna dayanıklı, doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip yiyecek ürettiklerini bildirdi.

Zor koşullar için 'yaşam keki' ürettiler
Zor koşullar için 'yaşam keki' ürettiler
GİRİŞ 28.04.2017 17:41 GÜNCELLEME 28.04.2017 17:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde hizmet veren, bünyesinde doktor,  kimyager ve kimya mühendisleri bulunan bir firma, besleyici özelliğe sahip bir  gıda ürünü geliştirdi. Yiyeceğin her türlü hava koşuluna dayanıklı, tamamen  doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Dr Ekmek işletmesi sahibi Adnan Akar, yaptığı  açıklamada, yaklaşık iki yıl Ar-Ge çalışması yürüttüklerini ifade ederek,  geliştirdikleri un bulunmayan üründe Türkiye'de yetişen 20'nin üzerinde meyve,  kuru yemiş, yağlı tohum ve benzeri malzemenin kullanıldığını söyledi. Akar, "Her türlü hava koşuluna dayanıklı, doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip 'yaşam keki' ürettik" dedi.

"Yaşam keki"nde alerjiye sebep olabilecek bütün faktörlerin ortadan  kaldırıldığını vurgulayan Akar, üründe koruyucu, katkı maddesi, aroma,  renklendirici, tatlandırıcı gibi kimyasalların da kullanılmadığına dikkati çekti.

18 AYA KADAR BOZULMUYOR
Ürünün tamamen doğal olduğuna işaret eden Akar, "Ürünü koruyabilmek  için limon ve portakalın suyu ile kabuğu kullanıldı. Tarçın, kırmızı pancar,  zerdeçal ve zencefil kullanıldı. Bunlar doğal koruyucu maddelerdir. Özel pişirme  ve ambalajlama teknikleri sayesinde koruma faktörleri daha da artırıldı. 12-18  aya kadar bu ürünü koruyabiliyoruz."
ifadelerini kullandı.

Projeyi birçok kamu kuruluşu ve insani yardım teşkilatıyla  da  paylaştıklarını söyleyen Akar,  gelen talepler üzerine bazı kurumlara brifing  verdiklerini kaydetti. Kuveyt, Irak ve bazı Avrupa ülkelerinden de ürüne talep  olduğunu dile getiren Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle milli bir çalışmaya ülke içerisinden de destek gelirse çok  önemli bir katma değer üreteceğimizi düşünüyoruz. Dünyada rasyon gıda paketi söz  konusu ve bunlar çok büyük ve teferruatlı. Biz bunları ortadan kaldırdık ve çok  büyük teknik özellikleri ilave ettik. Geliştirdiğimiz gıda paketi, kendi  emsallerinin dörtte biri kadar yer kaplama özelliğine sahip. Bir helikopterden  atıldığında veya üzerinden bir araç geçse dahi deforme olmuyor. Yangına  dayanıklı, suda batmama özelliğine sahip, toprağa gömülse birkaç sene sonra  çıkartıp yiyebilirsiniz."

ORDUDA DA KULLANILABİLİR

Askerlerin kumanyalarında yerini alabilecek bir ürün olan yaşam keki hakkında eczanelerde satışı başlayan kek "askeri proje" ve hacılar için "Mekke keki" olarak farklı  konseptlerde satışa çıkıyor.

İşletmede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Ünal Vural da kekin içindeki  lif oranının yüksek olması dolayısıyla insanlara sağlığını koruması için önemli  bir güç kazandırdığını anlattı.

Vural, "Kekin içinde zerdeçal, zencefil, çörek otu, karanfil, tarçın  ve harnup gibi gıdalar bulunmaktadır." dedi.

YORUMLAR 22
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunda ne var? zaten yediklerimizin hiçbiri bozulmuyor, yoğurt alıyorum bırakın buzdolabını dışarıda bir hafta kaldı bozulma yok.
    Cevapla
  • hıghlander 6 yıl önce Şikayet Et
    ısı geçirmediği gibi ışık da geçirmemeli ve doğal jel plastik kullanılmalı.ayrıca kırmızı et kökenli konsantre protein eklendi mi acaba.
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    aaa onu unuttuk, dur hemen ekliyoruz
    Cevapla
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    içinde et yoksa işe yaramaz.
    Cevapla
  • kullanici 6 yıl önce Şikayet Et
    herkeste olmus bir muhendis, kimyager adamlar uretmis helal olsun
    Cevapla
  • saglikci 6 yıl önce Şikayet Et
    vala bravo helal olsun kesinlikle desteklenmeli dunya markasi yapilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle