Pasta dükkanı'nın başarılı patronu oldu

Aysun Gençer, İSMEK’ten resim eğitimi almak için geldi. Resim eğitimi alırken kendini mutfak konusunda geliştirmek istedi.

Pasta dükkanı'nın başarılı patronu oldu
Pasta dükkanı'nın başarılı patronu oldu
GİRİŞ 13.03.2017 12:19 GÜNCELLEME 13.03.2017 12:19

Çocuklarının doğum günü pastalarını yapabilmek için İSMEK “pastacı çırağı” eğitimi almaya karar verdi. Evde çocuklarını mutlu etmek için aldığı eğitim ona hiç aklında olmayan bir iş kazandırdı. Şimdi Kadıköy Acıbadem’de açtığı “Pasta Dükkânı” isimli iş yeri, onun en büyük mutluluğu. Gençer “İSMEK benim için başarı demek. İSMEK eğitimleri ile hayatımın en büyük idealini gerçekleştirdim. Çalışan bir bayan olarak benim kendime olan bakışım bile değişti diyor.” 

48 yaşında, 2 çocuk annesi olan Aysun Gençer, lise mezunu. Lisede çocuk gelişimi eğitimi alan Gençer, İSMEK’e gelmeden önce ev hanımıydı. İlk olarak resim eğitimi almak için İSMEK’le tanışan Aysun Gençer, bir süre sonra arasının pek de iyi olmadığı yemek konusunda eğitim almak istediğine karar verir. Çocuklarının doğum günü pastalarını yapma amacıyla “Pastacı Çırağı” eğitimi almaya başlayan Gençer için bu karar, hayatının da dönüm noktası olur.

Ümidin Tükendiği Noktada Eğitim

“Bir meslek sahibi olmak istiyordum ama ‘Bu yaştan sonra ne yapabilirim, kim beni işe alır” diye düşünüyordum.” diyen Gençer, iş sahibi olma umudunun tükendiği noktada İSMEK eğitimleri ile kendini geliştirmeyi hedeflemiş. Aldığı “Pastacı Çırağı” eğitiminden sonra bu konuda daha da ilerlemek istemiş ve sonrasında aldığı “Yaş Pasta”, “Sütlü Tatlılar Hazırlama” gibi eğitimlerle kendisinin bile tahmin edemeyeceği ürünler yapmaya başlamış. 

Aysun Gençer, “Evde bol bol denemeler yapıyordum. Çevremdekiler ve eşim artık bunu bir iş olarak yapmam konusunda beni ikna ettiler. En büyük destekçim de kuşkusuz ki eşimdi. Çalıştığı bankadan da emekli olunca İSMEK’ten beraber KOSGEP Uygulamalı Girişimcilik eğitimi aldık. Ve tatlı konusunda bir iş yeri açmaya karar verdik.” diyor. 

“İSMEK Benim İçin Başarı Demek”

Gençer, Acıbadem’deki iş yerini, eşinin büyük desteği ve imkânlarıyla açmış. Biri 20 diğeri 25 yaşında olan çocuklarının da bu durumdan çok memnun olduğunu söylüyor. “Çalışma hayatı ile birlikte evi biraz ihmal ediyorum ama çok mutluyum. Kendi paramı kazanmak çok güzel. Aslında para kazanmanın da ötesinde kendimi manen iyi hissediyorum.” diyor. İSMEK’le birlikte çevresinin genişlediğini ve çok güzel dostluklar kurduğunun altını çizen Aysun Gençer “İSMEK benim için başarı demek. İSMEK eğitimleri ile hayatımın en büyük idealini gerçekleştirdim. Çalışan bir bayan olarak benim kendime olan bakışım bile değişti.” diyor ve ekliyor “İşyerimi açtıktan sonra da İSMEK’teki öğretmenimden destek alıyorum. Bir şey sormak istediğimde hemen onu arıyorum. Ve o da her zaman bana destek oluyor.