Birçok iş yaptı 60'ında tutturdu

Siirt Kurtalan'da yaşayan 60 yaşındaki Yılmazer, daha önce önce kurduğu işlerde hep başarısız olduğunu. Yılmazer, bugün ise oldukça modern bir değirmen işletiyor.

GİRİŞ 31.01.2017 14:09 GÜNCELLEME 31.01.2017 14:37

Siirt’in Kurtalan ilçesinde ikamet eden Mehmet Emin Yılmazer, 60 yıllık hayatında çiftçilik, nakliyatçılık, şoförlük, müteahhitlik, kalıpçılık gibi farklı sektörlerde iş yaptı ancak başarılı olamadı. Yılmazer, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) girişimcilik desteğini duyarak buraya başvurdu. Kendisine destek verilen Yılmazer, oldukça modern bir değirmenin kurdu.

'YAŞIM 60 İŞ YENİ BAŞLAMIŞ'

Yılmazer, "Hiç çocukluğumu yaşamadım. 60 yıllık ömründe yaptığım tüm işlerden de başarılı olamadım. 2016 yılında KOSGEB'e başvurmamla her şey değişti. 70 saatlik kursta en yaşlısı bendim. Torunlarım yaşındaki insanlarla kurs gördüm. Belge aldıktan sonra bana 50 bin TL hibe ve geri dönüşümlü olarak 100 bin TL makine ekipman desteği verdiler. Çok şükür şuan durumum çok iyi, tüm işleri üst üste katsan bu iş gibi güzel değil. 5 kişi ve ben bu işte çalışıyoruz. Hani diyorlar ya 'Yaş 60 iş bitmiş' hayır benim yaşım 60 iş yeni başlamış" dedi.

Gençlere çağrıda bulunan Yılmazer, iş fikirleri olan gençlerin girişimcilik için KOSGEB'e başvurmalarını istedi. 

KAYNAK: İHA