Atık kağıttan tuğla üretti

Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinli Muhammed Ebu Hamis (43), atık kağıtları ev inşasında kullanılacak nitelikte tuğlalara dönüştürüyor.

Atık kağıttan tuğla üretti
Atık kağıttan tuğla üretti
GİRİŞ 19.01.2017 15:47 GÜNCELLEME 19.01.2017 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ebu Hamis, evinin çatısında kurduğu küçük bir atölyede atık kağıtları tuğlaya dönüştürdüğünü, yaptığı işin Filistin'de bir ilk olduğunu ve patent almak istediğini söyledi.

Bu fikri sayesine atık kağıtlardan kurtulduğunu, ailesi için yeni bir kazanç kapısı bulduğunu, ayrıca bölgede birçok kişinin şikayet ettiği rutubet sorununa da çözüm getirdiğini iddia eden Ebu Hamis, tuğlaların basınca ve sıcağa dayanıklı, yanmayan ve rutubet almayan ürünler olduğunu, bu aşamaya gelinceye kadar çok sayıda deneme yaptığını ileri sürdü.

Ebu Hamis, "Sokaklarımızda çok fazla kağıt var. Pek azı değerlendiriliyor. Kağıtları geri dönüştürerek atık maddeden inşaat malzemesine çevirmek mümkün." dedi.

Kağıttan tuğlaların ağırlığı fazla olan evler için de çözüm olduğunu aktaran Ebu Hamis, söz konusu ürünün odaları içeriden bölmede kolaylık sağladığını, yüzde 20 daha tasarruflu olduğunu, doğal izolasyon sağladığını ve çevre dostu olduğunu vurguladı.

Küçük atölyesini büyütmeyi ve ürünü için patent almak istediğine değinen Ebu Hamis şöyle devam etti:

"Sadece Kalkilya'dan toplanan kağıtlarla günlük binlerce tuğla üretmek mümkün. Kağıt tuğlanın dayanıklılığını ölçmek için donanımlı atölyelerde birkaç test yaptım ve hepsi başarılı geçti."

Ebu Hamis, evindeki duvarlardan birini kağıt tuğlalardan yaptığını belirterek, beton duvar ile kağıttan tuğlayla örülü duvar arasında estetik açıdan bir fark gözlemlemediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sitki 7 yıl önce Şikayet Et
    oda birseymi Ingilterede yüzük yapip tanesi 2000 Eurodan satiliyor.hemde eski kitaplardan.
    Cevapla