Çayırdan toplayıp kilosu 15 TL'ye 4 ton satıyorlar

Girişimci bir ev hanımı aldığı krediyle ürettiği makarnadan ayda 4 ton satıyor.

Çayırdan toplayıp kilosu 15 TL'ye 4 ton satıyorlar
Çayırdan toplayıp kilosu 15 TL'ye 4 ton satıyorlar
GİRİŞ 29.01.2016 05:15 GÜNCELLEME 29.01.2016 06:45
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Balıkesir Manyas'ta KOSGEB'den aldığı krediyle küçük bir imalathane kurup 3 kadına da iş veren ev hanımı Serap Karakaş, kırlardan topladığı otlarla 12 çeşit makarna yapıyor.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı 70 bin liralık krediyle küçük bir imalathane kuran ve 3 kadına istihdam sağlayan girişimci ev hanımı Serap Karakaş (50), kırlardan topladığı otlar ve brokoli, kırmızı biber gibi sebzelerden 12 çeşit makarna üretiyor.

AYDA 4 TON ÜRETİP KİLOSUNU 15 LİRADAN SATIYOR

Ayda 4 ton makarna üreten Karakaş, ürününü kilosu 15 liradan İstanbul, Bursa ve Balıkesir'deki marketlere satıyor.

Manyas'ın kırsal mahallelerinden Kulak'ta yaşayan Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manyas'ın, tüketilebilir otların doğada kendiliğinden yetiştiği bölgelerden olduğunu söyledi.

KATKI VE İLAÇ YOK

Hiçbir kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan bu otların tamamen doğal yetiştiğini vurgulayan Karakaş, bu otları bir şekilde farklı yollardan tüketime sunmak amacıyla proje geliştirdiğini anlattı.

KOSGEB KREDİSİ İLE YAPTI

Projesini sunduğu KOSGEB'den 70 bin liralık kredi aldığını ifade eden Karakaş, "Küçük bir imalathane kurdum. Üç kadın istihdam ettim. Kırlardan topladığımız ısırganotu, ebegümeci, gelincik, kazayağı gibi otları, değişik tahıllardan oluşan özel un ile karıştırıp makarna yapıyorum. Öncelikle otları bir güzel kaynatıp püre haline getiriyorum. Ondan sonra tahılla karıştırıyorum. Aynı zamanda brokoli, semizotu, kırmızı pancar, yeşil ve kırmızı biber gibi sebzelerden de makarna üretiyorum. Şu anda 12 çeşit makarnamız var. Otlu, sebzeli makarnadan ayda 4 ton üretiyoruz." diye konuştu.

BÖLGEDE İYİ TANINIYOR

Makarnalarının 3 dakikada piştiğini anlatan Karakaş, önce Manyas ve Balıkesir'de satışa sunduğu ürünlerinin kısa süre tanındığını aktardı.

MARKETLER VE İNTERNETTEN SATILIYOR

Kilogramını 15 liradan sattığı makarnalarına İstanbul, Bursa ve Balıkesir'deki marketlerden talep geldiğini ifade eden Karakaş, "İnternet aracılığıyla beni arayıp sipariş verenler de oluyor. Ben bu işe sıfır sermaye ile başladım. Sadece KOSGEB bana kredi desteği sağladı. Tüketiciler bu tür ürünleri istiyor. Doğal içerikte olsun, fabrika üretimi olmasın istiyorlar." dedi.

REÇEL DE YAPIYOR

Karakaş, ürün çeşitliliği üzerinde çalıştıklarını, kızılcık, böğürtlen, erik ve armuttan meyve reçelleri üretmeye başladıklarını kaydetti.

YORUMLAR 26
  • habip 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rezzaktır çalışana verir.
    Cevapla
  • Sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ya. Bayılıyorum bu tip işler başaran insanlara. Öyle evde oturmuyor. Ekmeğini taştan çıkarma bu.
    Cevapla
  • may 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun çok güzel basarılar
    Cevapla
  • lokum 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı kadını
    Cevapla
  • xyz 8 yıl önce Şikayet Et
    İş beğenmeyenler utansın. İş beklemekle gelmez işi kendin bulacaksın yattığın yerden iş gelmez.Tek kelimeyle bu hanıma tebrikler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle