Türk firmaları nefes almadı: 3 günde 600 görüşme

High-Tech Port by MÜSİAD fuarına katılan 67 firmamız, 3 günlük fuarda özel sektörle 522, Katar devlet kademesiyle 80’e yakın görüşme yaptı.

Türk firmaları nefes almadı: 3 günde 600 görüşme
Türk firmaları nefes almadı: 3 günde 600 görüşme
GİRİŞ 08.10.2015 08:51 GÜNCELLEME 08.10.2015 08:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin teknoloji devlerini Katar’da yatırımcılarla bir araya getirmek üzere 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen High-Tech Port by MÜSİAD fuarı iki ülke arasında ciddi işbirliklerine zemin oluşturdu. Fuara katılan 67 Türk firması ilk iki gün boyunca soluk almadan Katarlı yatırımcılarla görüşmeler yaptı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, 3 günlük fuarda Türk firmaların özel sektörle 522, Katar devlet kademesiyle ise 80 görüşme yapılmış olacağını ifade etti. 

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

High-Tech Port by MÜSİAD’da  Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarını ve hedef pazarlarla bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Olpak, bu fuarı ülkemizi 2023 ideallerine bir adım daha yaklaştıracak bir proje olarak düşünüyoruz. Şu anda Türkiye’nin savunma sanayii ihracatı 1.4 milyar dolar seviyesinde. Biz 10 yılda sadece Katar’a olan savunma sanayi ihracatımızı 5 milyar dolara çıkarmayı hedefledik” dedi.

YENİ FUARLAR

 High-Tech Port by MÜSİAD’da ülke bazlı gitmenin daha stratejik bir karar olacağını düşündüklerini, ilk durak olarak Katar’ın seçilmesinin ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikir birliğiyle olduğunu anlatan Olpak, bundan sonraki durakların ise Kuveyt, Pakistan veya Suudi Arabistan olabileceğini sözlerine ekledi.

BAKAN GÖNÜL: OFFSET’LE HACİM  YÜZDE 50 ARTAR

Katar Ulusal Fuar Merkezi’nde High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen 19. Uluslararası İş Forumu’nun (International Business Forum-IBF) açılışında konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’de ‘offset’in yüzde 50 uygulanması halinde işadamlarının iş hacimlerinin yüzde 50 artabileceğini söyledi. Gönül, bugünkü askeri şirketlerdeki teknolojinin çoğunun ‘offset’ sayesinde olduğunu anlattı.

YORUMLAR 3
  • sakir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi ozelikle bahceli ve mhp ye oy verenler okumasin uzunduden hasda olurlar kesin
    Cevapla
  • şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • niyazi cinyol 8 yıl önce Şikayet Et
    allah devletimize ve miletimize zaval vermesin allah ak patiye vebaşbakanımız sayı Ahmet davutuğluna vecumhur başkanımıza allah yardıcısı olsun başımızdan eksiltmesin
    Cevapla